Vai festivālu mode ir mirusi?

© Publicitātes foto

Festivālu modes aizsākumi meklējami 70. gados - hipiju un seksuālās revolūcijas laikmetā. Pirmais un lielākais rokmūzikas festivāls Vudstokā pulcēja 500 000 cilvēku 6 hektāru platībā Ņujorkas štatā.

Publicitātes foto

Gandrīz 50 gadus pēc tam hipiju kultūras atribūti, tādi kā bārkstis, vainagi, krāsaini sarafāni un lakati, joprojām bieži tiek izmantoti festivālu tēlu veidošanā.

Publicitātes foto

Taču interese par šādiem tēliem manāmi samazinās. Ja aplūkojat ārvalstu zvaigznes un analizējat viņu pēdējo pāris gadu tēlus, pamanīsiet, ka viņu tēli ir kļuvuši daudz vienkāršāki. Ja agrāk festivālu mode asociējās ar ļoti krāsainiem tērpiem, tad tagad daudzas slavenības uz festivāliem ierodas melnā vai vienkāršā T-kreklā un džinsos.

Publicitātes foto

Vai tas varētu būt minimālisma laikmeta sākums festivālu modē?

Bet, ja minimālisma jums pietiek ikdienā, tad iesaku ielūkoties citās festivālu modes tendencēs.

  • Dabiski, ka boho šiks nekad nav ticis atcelts.

Publicitātes foto

Džinsa šorti ar T-kreklu, bārkstis un adītas kleitas joprojām ir aktuālas. Starp citu, tamborējumi šobrīd ir viena no karstākajām tendencēm.

Publicitātes foto

  • Vēl viens obligāts apģērbs jebkuram festivālam ir kokvilnas T-krekls. Izvēlieties par pāris izmēriem lielāku. Lieliski saderēs ar īpaši īsiem šortiem vai saplēstiem džinsiem.

Publicitātes foto

  • Sieta kleita. Šī tendence noteikti nav domāta kautrīgajiem. Bet kur gan citur tādā doties, ja ne uz festivālu!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

  • Bārkstis, fliteri, spīdumi. Vēl viena forša lieta, ko vilkt uz festivālu. Ja jums ir palikušas mirdzošas lietas no jaunā gada, noteikti uzvelciet tās uz festivālu.

Publicitātes foto

  • Supermodele Keita Mosa un aktrise Sjēna Millere bija ļoti ietekmīgas festivālu modes veidotājas. Līdz pat šai dienai šie stili joprojām ir ļoti populāri - īsa kleita vai mini šorti un augsti zābaki.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

  • "Aksesuāri nevar būt par daudz" ir jebkura festivāla moto: brilles, cepures, lakati un bandanas, ķēdes un rokassprādzes, izvēlieties to, kas patīk, un tad drosmīgi saģērbieties no galvas līdz kājām. Īpaši forši izskatās kovboju cepures ar mini kleitām, svārkiem vai šortiem. Ļoti seksīgi!

Publicitātes foto

  • Ja esiet gatava eksperimentēt, pamēģiniet nokrāsot matus košā krāsā (tagad tam ir daudz vienreizlietojamie izsmidzināmie baloniņi un krāsas).

Publicitātes foto

  • Rozā krāsa tagad ir visur, un ne velti! Gatavojoties ‘’Barbie’’ filmas iznākšanai, rozā krāsas tendence ir pārņēmusi visu planētu.
  • Nav pārsteidzoši, ka 2023. gada vasaras oficiālā tendence Barbiecore ir nokļuvusi no ekrāna uz modes skatēm, ielām un tagad, beidzot, arī festovālos. Rozā, spīdumi un kovboju cepures šobrīd ir karstākā tendence.

Publicitātes foto