© Publicitātes foto

Kāzu kleitas izvēle katrai līgavai ir diezgan sarežģīts process. Godīgi varu teikt, ka ļoti bieži redzu bezgaumīgi ģērbtas līgavas. Kaut kāda iemesla dēļ, daudzas sievietes ir iemācījušās labi ģērbties ikdienā, bet, kad jāizvēlas vakarkleita vai vēl sarežģītāk - kāzu kleita, sieviete apmaldās un izvēlas šausmīgi novecojušas kleitas, stilus un audumus. Ja tuvākajā laikā gatavojaties precēties, iesaku jums izlasīt šo rakstu.

Publicitātes foto

Kāzu kleitu tirgū joprojām ir ļoti daudz neaktuālu modeļu. 80 % veikalu kāzu kleitas ir tīrās šausmas. Katru reizi, kad es braucu Rīgā cauri Avotu ielai, man raustās acs.

Sāksim ar antitendencēm

Kādas kāzu kleitas nevajadzētu pirkt 2023. gadā?

Princeses kleitas

Publicitātes foto

Vispirms sāksim ar to, ka jūs neesat Disneja princese un pārspīlētās kleitas izskatās ļoti novecojušas un komiskas. Šādas kleitas bieži vien ir ļoti smagas un neērtas. Ikviens vismaz reizi ir novērojis šādu ainu, kad vedēji palīdz līgavai nest kleitas apakšmalu.

Publicitātes foto

Un iedomājieties, cik grūti tajā būs iet uz tualeti. Ir pat dzirdēts no dažām līgavām, ka veikalā pie šādas kuplas kleitas uzreiz piedāvā iegādāties autiņbiksītes, lai atvieglotu dzīvi. Vai jūs gribētu savas kāzas pavadīt autiņbiksītēs? Es tā nedomāju. Īsāk sakot - vecmodīgi un neērti.

Viss kopā

Publicitātes foto

Korsete, kupli svārki, mežģīnes, plīvurs. Mīļās meitenes, neizvēlaties visu kopā. Tas vienmēr izskatīsies slikti. Labāk ir mazāk apģērba, nekā pārlieku saģērbties. Šis zelta likums darbojas, veidojot jebkuru tēlu.

Gipīra vai mežģīņu kleitas

Publicitātes foto

Savulaik bija īsts šo divu materiālu bums. Tagad lielākā daļa šādu kleitu izskatās briesmīgi vecmodīgi. Un bieži šādas kleitas (pat visdārgākās) izskatās ļoti lēti. Tāpēc bieži vien kleitas cena negarantē, ka kleita ir aktuāla un jums labi izskatīsies.

Mermaid kleita

Publicitātes foto

Visas kleitas, kas pārāk cieši apņem jūsu figūru un ierobežo jūsu kustības, ir novecojušas. Bieži šādas kleitas iet kopā ar garu asti, kas padara kleitu vēl vecmodīgāku. Arī šādās kleitās nav iespējams normāli staigāt un dejot, un vienmēr izskatās komiski, kad līgava kāzās knapi var pakustēties.

Kleitai nav īstais izmērs

Publicitātes foto

Jebkura līgava vēlas izskatīties neatvairāma un tas ir pašsaprotami. Taču daudzas meitenes galu galā iegādājas kleitu par izmēru vai pat par diviem izmēriem mazākas, jo domā, ka tā viņas izskatīsies slaidākas. Tad daudzas izlīdzas ar koriģējošu apakšveļu vai izvēlas kleitu ar korseti, kas pārlieku saspiež krūtis un visu vakaru var knapi elpot.

Ticiet man - VISI redz, ka jūsu apģērbs ir jums par mazu, kā arī - kleita, kas ir par izmēru mazāka, nepadarīs jūs vizuāli slaidāku.

Tievu, gluži pretēji, padarīs kleita, kas jums ir izmēru par lielu. Tā izcels jūsu skaistās ķermeņa daļas un paslēps trūkumus.

Puscaurspīdīgi sietiņi kleitām

Publicitātes foto

Vispār es nesaprotu, kāpēc tos joprojām turpina izgatavot. Šādu ieliktņu ideja ir tāda, ka šo sietu nevarēs redzēt, bet tas vienmēr ir redzams. Un tas izskatās patiešām slikti.

Aktuālas kāzu kleitas

Spalvas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Pēc mājsēdes modē (pat kāzu modē) ir atgriezusies spalvu tendence. Tā kā mēs visi vēlamies svinēt! Bet šeit galvenais ir nepārspīlēt. Izvēloties kleitu ar spalvām, es ieteiktu pārējos aksesuārus izvēlēties pēc iespējas vienkāršākus, citādi pastāv iespēja izskatīties kā Riodežaneiro karnevālā.

Lielas piedurknes

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Lielas piedurknes, kuplas piedurknes, volāna piedurknes - sezonas modes kolekciju galvenie elementi. Lieliska detaļa kāzu kleitai. Tas noteikti piešķirs akcentu jebkurai minimālistiskai kleitai. Daži zīmoli apjomīgās piedurknes apvieno ar atklātiem pleciem, kas izskatās ļoti sievišķīgi.

Šķēlums no gurniem

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Ja vēlaties, lai jūsu kāzu kleita būtu seksīgāka, izvēlieties to ar šķēlumu svārku daļā. Šādi piegriezumi vienmēr izskatās ļoti seksīgi, bet ne vulgāri (kas kāzu kleitai ir ļoti svarīgi).

Īsas kāzu kleitas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Īsas kleitas ir lieliska izvēle drosmīgajām. Nost ar tradīcijām, lai dzīvo nestandarta risinājumi! Un - jā, šis ir vēl viens pavedinošs kāzu kleitas variants, kā parādīt savas kājas. Ja vakarā plānojat nomainīt savu klasisko kleitu pret brīvāku variantu, īsa kleita ir ideāli piemērota.

Minimālisms

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Kāzu modes galvenā tendence pēdējos gados ir minimālisms. Jo vienkāršāka kleita, jo labāk. Piemēram, balta slip kleita ir ideāli piemērota modernām kāzām.

Kailā līgava

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šobrīd ir vērojama neparasta tendence puscaurspīdīgu materiālu izmantošanā. Un nav svarīgi, vai tā ir ikdienas, vakara vai kāzu mode. Protams, pie šādas caurspīdīgas kleitas vissvarīgākais ir izvēlēties piemērotu apakšveļu. Sportiska stila topiņš un augstas biksītes ir ideāli piemērotas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv