Vējš galvā. Pavasara-vasaras modes frizūras 2023

© Publicitātes foto

Jau ne pirmo sezonu galvenā matu modes tendence ir nevērība un nepiespiestība. Galvenā prasība – frizūra nedrīkst būt pārāk “uztaisīta”, friziera centieni nedrīkst būt pamanāmi. Modē dabiskums – maksimāls vieglums un bezrūpība, nekādas izsmalcinātības un patosa.

Joprojām aktuāls ir bobs, taču nevis “matiņš-pie-matiņa” - kā Annai Vintūrai -, bet gan nedaudz izspūris, it kā tam būtu aizmirsies saķemmēties.

Instagram@davestanwell / Publicitātes foto

Vismodernākais bobs ir pagarināts. Kad Heilija Bībere nogrieza savus garos matus līdz pleciem, tūkstošiem meiteņu visā pasaulē sekoja viņas piemēram.

Instagram@haileybieber / Publicitātes foto

Pārgalvīgāku un pancīgāku šīs frizūras variantu demonstrē Dženna Ortega.

Instagram@davestanwell / Publicitātes foto

Bed head jeb “tikko no gultas” efekts šobrīd ir visaktuālākais. Taču šis matu sakārtojums šķiet vienkāršs tikai pirmajā brīdī. Lai radītu tik izcilu nepiespiestības efektu, nepieciešami vismaz divi nosacījumi. Pirmkārt, ļoti kvalitatīvs matu griezums. Un, otrkārt, prasme šo frizūru ieveidot - it kā pie tās būtu piestrādājuši nevis jūs paši vai labs stilists, bet gan svaigs jūras vējš.

Instagram@claytonhawkins / Publicitātes foto

Kā zināms, nogriezt tā saukto poniju jeb čolku - tā vienmēr ir lieliska iespēja ne tikai atdzīvināt frizūru, bet vispār sākt jaunu dzīvi. Un, ja pandēmijas laikā jūs uz to tā arī nesaņēmāties, ir īstais brīdis būt drosmīgām tagad. Taču griezums nedrīkst būt līdzens - kā nomērīts ar lineālu, pieejai jābūt nedaudz huligāniskāk.

Instagram@nunzio_nyc1 / Publicitātes foto

Instagram@nunzio_nyc1 / Publicitātes foto

Šodien modē ir 70. gadi un aktuāla aktrises Faras Fosetas frizūra -gari mati ar kaskādes griezumu un apjomīga matu šķipsna.

Instagram@gregoryrusselhair / Publicitātes foto

Mallet frizūra, kas par savu kulta statusu var pateikt rokmūziķiem, ir uz jauna popularitātes viļņa. Tiesa, tā vairs neizskatās tik agresīva kā 70. un 80. gados.

Instagram@nakedeyebeauty / Publicitātes foto

Ir vēl daži aktuāli retro trendi. Par orientieri var ņemt Brižitas Bardo tēlu un viņas slaveno “Babeti, kuras dodas karā”…

Instagram@claytonhawkins / Publicitātes foto

… vai Odrijas Hepbernas tēlu no filmas “Brokastis “Tifanijā””.

Instagram@davestanwell / Publicitātes foto

Garo matu īpašnieces var izmēģināt romantisko mermaidcore trendu - tas tapis, pateicoties filmai “Nāriņa” (12., 13., 14.). Tiesa, šī apjomīgā frizūra ar cirtām prasa diezgan daudz pūļu.

Instagram@davestanwell / Publicitātes foto

Instagram@claytonhawkins / Publicitātes foto

Instagram@davestanwell / Publicitātes foto

Ja laika jums nav, var aprobežoties ar vienkāršu zirgasti. Šosezon ponytail sasien zemu, gandrīz pie paša kakla.

Instagram@erickinvisible / Publicitātes foto

Šis variants ir piemērots gan dienai birojā, gan vakara ballītei, arī tā rotāšanas iespējas ir bezgalīgas - ar banti, aukliņu, dažādām saspraudēm. Aste var būt gan kārtīgi atsukāta, gan absolūti nevērīga.

Instagram@lacyredway / Publicitātes foto

Vienkāršu un efektīvu risinājumu cienītājām mode piedāvā lielisku variantu - slapjo matu efektu.

Instagram@driesvannoten / Publicitātes foto

Ar šī trika palīdzību dienas frizūru viegli pārvērst vakara matu sakārtojumā.

Instagram@grahamnation / Publicitātes foto

Turklāt to var paveikt mājas apstākļos. Nu, bet tad, ja jums ir pietiekami daudz laika un labs frizieris, izmēģiniet “auksto vilni” vai elegantu ondulāciju - frizūru ar slapju matu efektu 20. gadu garā - vai izrotājiet pieri ar “rakstu” no atsevišķām slapjām šķipsnām.

Instagram@lacyredway / Publicitātes foto

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais