Mode kara laikā

© Publicitātes foto

Man vienmēr ir bijis interesanti vērot sievietes politiķes. Galu galā, sieviete vienmēr paliek sieviete, un pat tad, ja viņai ir stingrs ģērbšanās kodekss un lietišķs stils, visas vēlas izskatīties labi un moderni.

Varu godīgi teikt, ka diemžēl no Latvijas politiķu vidus nevaru nevienu izcelt. Mūsu valstī visas ar politiku saistītās sievietes izskatās - vai nu nekā vai arī ļoti slikti un vecmodīgi.

Taču starptautiskajā arēnā ir viena sieviete, no kuras ļoti gribas ņemt piemēru, ne tikai stila, bet arī drosmes ziņā. Un tā ir Olena Zeļenska.

Publicitātes foto

Neapšaubāmi, ka pagājušajā gadā mode Olenai ir aizgājusi tālākā plānā, taču tomēr katra viņas parādīšanās pat tik grūtā laikā viņu neapšaubāmi atšķir no daudzām citām pirmajām lēdijām.

2022. gada laikā Olena Zeļenska apmeklēja daudzus pasākumus un katru reizi pārsteidza ne tikai ar savām emocionālajām un pārliecinošajām runām, bet arī ar līdz sīkākajai detaļai pārdomātajiem tērpiem, kas nereti runāja viņas vietā.

Publicitātes foto

Būtībā Olena izdara izvēli par labu ukraiņu dizaineru tērpiem, kas man šķiet pareizi, ja tā dara valsts pirmā lēdija. Viņa arī neslēpj, ka sadarbojas ar stilistu. Man ļoti patīk šāda atklātība. Patiešām vecākās paaudzes politiķu vidū visa personiskā informācija bieži vien ir paslēpta zem 7 slēdzenēm, un šāda noslēpumainība bieži vien ir satraucoša.

Publicitātes foto

Olena vienmēr izskatās ļoti eleganta un atturīga, bet tajā pašā laikā neprātīgi aktuāla un moderna. Ar saviem tēliem viņa piesaista Ukrainas modes zīmoliem pasaules sabiedrības uzmanību. Kāds varētu domāt “kādas muļķības, tagad ir karš, kāpēc mēs tagad runājam par modi”, bet Ukraina ir ļoti grūtā ekonomiskā situācijā, jo cilvēki un uzņēmumi joprojām turpina strādāt un viņiem kaut kā ir jāizdzīvo. Dizaineri strādā, zīmoli un veikali turpina darboties. Protams, ka vajag maksāt algas darbiniekiem, jo ​​arī viņiem jāizdzīvo. Un Olena tagad sniedz milzīgu ieguldījumu Ukrainas zīmolu atpazīstamībā.

Publicitātes foto

Interesanti ir arī tas, ka līdz ar jauna statusa iegūšanu, Zeļenskai praktiski nebija jāatsakās no vecā apģērba un jāuzvelk pilnīgi jauna ‘’forma’’, kā tas bija jādara, piemēram, Melānijai Trampai, kura pēc Donalda Trampa ievēlēšanas, pilnībā izmainīja savu stilu un atteicās no iecienītajiem dziļajiem izgriezumiem un piegulošajiem tērpiem. Zeļenskas stils sākotnēji bija šāds - vienkāršs, klasisks, moderns. Un, kļūstot par pirmo lēdiju, viņa savā garderobē pat saglabāja kedas un džinsus, tādējādi - viegli sadraudzējoties ar protokolu.

Publicitātes foto

Vēl viena stilistiska iezīme, kas viņu atšķir no vairuma pirmo lēdiju un sieviešu politiķu - viņa nebaidās būt moderna.

Publicitātes foto

Olena ir viena no retajām pirmajām lēdijām, kura nemaz nebaidās no oversize. Viņai patīk apjomīgi krekli un žaketes, kuras bieži vien ir stilizētas dažādos veidos. Piemēram, tiekoties ar Eštonu Kačeru un Milu Kunisu, Ukrainas pirmā lēdija apjomīgajam baltajam kreklam pievienoja atturīgus midi svārkus ar rūtainu apdruku.

Publicitātes foto

Olena Zelenska ir neizmērojamas drosmes piemērs. Un pat tik grūtajā kara laikā viņa izskatās lieliski, kas, manuprāt, no viņas prasa daudz pūļu. Un tas vēl vairāk uzsver viņas spēcīgo raksturu.

Publicitātes foto

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.