© Publicitātes foto

Vai esat pamanījuši, kā vintage lietas tagad ir modē? Milzīgas opīšu sandales, tēta džemperi, kedas no vecāku jaunības, tas viss tagad ir modē, un teikšu, ka tas nav pirmo gadu.

Un, ņemot vērā jaunākās kolekcijas, kļuvis skaidrs, ka ir pienācis laiks aizņemties kaut ko no mūsu vecmāmiņu garderobes. Retro somas tagad ir popularitātes virsotnē.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Atklāti sakot, šī tendence nebūt nav jauna, taču tāpat kā jebkura tendence tā nedaudz samazinās, tad atkal palielinās.

Publicitātes foto

Bet iedziļināsimies tēmā par retro vecmāmiņu somām. Derēs jebkura soma ar 50. gadu sajūtu. Diezgan īss rokturis + taisnstūra, kvadrātveida vai trapecveida siluets.

Publicitātes foto

Modē vienmēr viss ir ciklisks, un man šķiet, ka tik mierīgas un elegantas somas ir tikai atbilde uz logomāniju (kas pēdējos gados valda modē). Pat ja mēs nedaudz attālināmies no somu tēmas un aplūkojam tendences kopumā, mode ir pietiekami paspēlējusies ar milzīgiem oversize un “neglītajām lietām”, un no tā mēs jau esam nedaudz noguruši. Tāpēc sievišķīgie un seksīgie 50. gadi ir pilnīgi loģisks turpinājums.

Prada aw23 / Publicitātes foto

Es nedomāju, ka tas nozīmē, ka tagad mēs visi pārģērbsimies futlārkleitās un atkal sāksim valkāt kurpes ar papēžiem (un paldies, Dievam), drīzāk domāju, ka tuvākos pāris gadus modē būs sievišķīgāki silueti un elegantāki apģērbi, taču tajā pašā laikā oversize nekur nepazudīs.

Valentino aw23 / Publicitātes foto

Un šeit rodas pilnīgi loģisks jautājums, kā valkāt šādas somas? Viens no maniem iecienītākajiem modes likumiem ir, apvienot divus šķietami nesaderīgus stilus.

Ja jūs paņemsiet arhīva attēlu no īstajiem 50. gadiem un atdarināsiet visu izskatu, tas drīzāk atgādinās Helovīna kostīmu. Mans padoms ir stilizēt vintage stilu ar mūsdienīgu ievirzi.

Šāda retro soma lieliski izskatīsies ar kargo biksēm, svārkiem līdz grīdai, liela izmēra hūdiju, džinsiem, kedām, jo jebkurš tēls izskatās daudz interesantāk, ja tas ir veidots ar stilu kontrastu.

Publicitātes foto

Ja esat klasiskā stila piekritējs vai darbā jums ir noteikts dress code, tad droši variet valkāt uzvalku. Taču ir svarīgi atcerēties, ka uzvalkam jābūt mūsdienīgam un vismaz nedaudz apjomīgam.

Pieguļošie uzvalki jau sen ir novecojuši, un tajos izskatīsieties kā no 2012. gada. Lai gan daudzi turpina tos valkāt, bet daudzi zīmoli turpina tos ražot, kas ir ļoti loģiski, jo arī modes zīmoli ir bizness, un, ja pēc tādām lietām būs pieprasījums, tad būs arī piedāvājums.

Tāpēc, ja vēlaties valkāt šādu somu birojā, lūdzu, izvēlieties kostīmus, kas ir apjomīgāki, tas uzreiz piešķirs tēlam daudz vairāk mirdzuma un elegances.

Kur tādu somu nopirkt? Protams, ka daudzi luksusa zīmoli tagad aktīvi ražo šādus modeļus.

Prada 3000€ / Publicitātes foto

Prada 3000€ / Publicitātes foto

Loewe 2800€ / Publicitātes foto

Loewe 2150€ / Publicitātes foto

Dior 4200€ / Publicitātes foto

Pēc tiem šo tendenci pārņēma masu tirgus.

Zara 25.95€ / Publicitātes foto

Zara 29.95€ / Publicitātes foto

Mango 149.99€ / Publicitātes foto

Mango 27.99€ / Publicitātes foto

Bet mans mīļākais variants joprojām ir patiešām īstas vintage somas. Es savu nopirku vintage tirgū Francijā un esmu ļoti ar to apmierināta.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv