Pagājušajā nedēļā Losandželosā notika ilgi gaidītā Amerikas kinoakadēmijas Oskara balvas 2023 pasniegšanas ceremonija.

Es jau minēju, ka šogad Oskara ceremonijas sarkanais paklājs pirmo reizi kopš 1961. gada bija nevis sarkans, bet gan bēšs.

Publicitātes foto

Pievērsiet uzmanību tam, cik veiksmīgi izskatās spilgti un melni tērpi uz neitrālā paklāja. Nav brīnums, ka organizatori nolēma mainīt tā krāsu.

Publicitātes foto

Bet ir arī mīnuss. Pasākuma dalībnieces, kas bija ieradušās gaišos tērpos, uz šāda fona nebija ieguvējas. Dīvaina izvēle, jo, manuprāt, zvaigznes un viņu stilisti bija iepriekš brīdināti par paklāja krāsu.

Publicitātes foto

Tātad parunāsim par zvaigžņu tērpiem.

Publicitātes foto

1) Cik labi izskatās Kara Delaviņja Elie Saab kleitā. Godīgi sakot, es domāju, ka tikai daži cilvēki varētu izvilkt šo kleitu, jo tā ir ļoti popsīga - sievišķīga. Daudzām citām skaistām meitenēm tā izskatītos kā "vēl viena pufīga kleita". Bet Kara ir roķīga un, kad viņa valkā tādas popsīgas lietas, tas kontrastā ar viņas dumpīgo dabu tas izskatās labi. Ņemiet to vērā.

Kopumā esmu ļoti priecīga par viņu, jo Kara nesen cīnījās ar narkotiku un alkohola atkarību.

Publicitātes foto

2) Mana mīļā Rianna - Alaïa tērpā. Man šķiet, ka mēs visi esam noguruši no lellei līdzīgām dziedātājām ideālās kleitās, tāpēc Rianna atpūtina acis. Grūtniece Rianna ādas kleitā, kas apvienota ar nekārtīgu copi, izskatās ļoti moderni. Uzskatu, ka grūtniecēm no viņas vajadzētu iedvesmoties un nebaidīties parādīt savu stilu arī tad, kad viņas gaida bērniņu. Alaïa pēdējās pāris sezonās strauji uzņem apgriezienus un viss, ko viņi dara, nenoliedzami ir šedevri.

Publicitātes foto

3) Lady Gaga Versace tērpā. Vēl viens apstiprinājums mega tendencei par pazemināto vidukli. Cik skaisti tops izceļ viņas vidukli, man patika arī grims šim tēlam. Tērps, manuprāt, ir pelnījis 10 no 10. Vakara labākais video - Lady Gaga piesteidzās pie reportieres, kura paklupa.

Publicitātes foto

4) Nikola Kidmena Armani Privè. Šeit atkal tas pats stāsts, kas ar Karu Delaviņju. Man patīk tēls kopumā, bet tikai tāpēc, ka Nikola ir šajā kleitā. Un tēlam ir skaidra būtība. Šādā kleitā viņa neizskatās popsīga, drīzāk ļoti eleganta un seksīga. Ja noņem Nikolu, tad man kleita kļūst par ‘’sliktām manierēm’’ un asociējas ar meitenēm no Aqua Luna vai citām līdzīgām iestādēm. Spīdumi un ziedi ir ļoti bīstama kombinācija. Jāteic, ka uz ceremoniju neieradās viņas bijušais vīrs Toms Krūzs, skaidrojot, ka nevēlas viņu satikt. Ir pagājuši 20 gadi, bet kaislības nav norimušas. Lūk tā...

Publicitātes foto

5) Bet Nikija Novaka, acīmredzot, nezina, ka ir jau 2023. gads, jo viņa, kā izskatās, joprojām dzīvo 2000. gadā. Šeit viss ir slikti - lokas, spīdumi uz kleitas, tilla svārki. Man šķiet, ka viņa gāja uz Pelnrušķītes fanu ballīti, bet spēcīgais Kalifornijas vējš viņu aiznesa citur.

Publicitātes foto

6) Keita Blanšeta Louis Vuitton kleitā. Cik skaists kleitas siluets, viņa tajā izskatās pēc antīkas statujas auduma drapējumu dēļ. Zilās krāsas augšdaļa un platie pleci lieliski izceļ Keitas skaistumu. Aktrise ir liela vintage cienītāja un viena no retajām šāda līmeņa zvaigznēm, kas vairākas reizes uzvelk vienu un to pašu tērpu.

Tradicionāli uzreiz pēc galvenās Oskara ceremonijas notiek Vanity Fair ballīte. Zvaigznes nomaina savus tēlus uz drosmīgākiem - jo zilais paklājs ir tikpat svarīga Oskara maratona sastāvdaļa. Visi pārģērbās, taču tikai Keita Blanšeta parādījās tajā pašā Louis Vuitton tērpā, kā uz Oskara ceremoniju, un, manuprāt, tas ir jauki.

Publicitātes foto

6) Hantere Šēfere Ann Demeulemeester tērpā. Šis ir labākais tērps, ko esmu redzējusi pēdējā laikā. Viss ir ideāli - tēls, grims, mati. Godīgi sakot, es neesmu juvelierizstrādājumu cienītāja un tāpēc izbaudu to, ka viņai nav ne auskaru, ne kaklarotas, ne rokassprādžu, jo izskatās tik tīri un perfekti. Un gredzeni uz viņas rokām tikai piešķir tēlam rozīnīti. Es fanoju par Hanteru un šo tēlu. Un atkal mēs atgriežamies pie tā, ka daudzām citām aktrisēm šis tēls izskatītos vulgārs, bet ne Hanterei.

Publicitātes foto

7) Piemēram, ja salīdzinām Emīliju Ratajkovski Feben tērpā ar Hanteru. Emīlijas visi tēli ir balstīti uz viņas seksualitāti, viņa bieži tiek fotografēta puskaila un katrs otrais tērps viņai ir caurspīdīga kleita. Man tas šķiet tik garlaicīgi un paredzami. Emīlija ir skaistule, bet labāk gribētu viņu redzēt kādā mazāk atkailinošā tērpā, jo viņas seksīgais skaistums tādās seksīgās kleitās izskatās pārāk vienkāršs.

Mans secinājums - veidojiet savu tēlu atbilstoši savam izskatam, bet ideālā gadījumā nebaidieties uzvilkt to, kas jums nav raksturīgs, jo tēls pretstatā jūsu izskatam izskatīsies 100 reizes labāk un tieši šāds gājiens padarīs jūs par apbrīnas objektu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv