Nezinu, kā jums, bet man jau kļūst neomulīgi, tikai paskatoties vien uz dūnu jaku. Lielāko daļu laika ziemā mēs valkājam dūnu jakas, siltos mēteļus, aitādas kažokus - tāpēc katru gadu pavasara sākumā visi gaidām, kad būs iespēja nomainīt dūnu jaku pret siltu žaketi, ādas jaku vai trenci. Tāpēc vēlos ar jums parunāt par to, kādas virsdrēbes būtu jāiegādājas pavasarim?

Vispirms sāksim ar to, ka virsdrēbes var būt arī bāzes drēbes. Bāzes virsdrēbes ir vienkārša piegriezuma, ideālā gadījumā melnā, bēšā, pelēkā, haki vai tumši zilā krāsā, kas ir piemērots gandrīz jebkuram komplektam.

Publicitātes foto

Tāpēc, ja jums vēl nav vienkārša bāzes trenča, tad, visticamāk, nevajadzētu pirkt rozā trenci ar fliteriem, jo tāda lieta nesaderēs ar visu. Šis noteikums darbojas arī otrādi. Ja jūsu drēbju skapī jau ir daudz vienkāršu lietu (tagad mēs runājam par virsdrēbēm), tad jums, iespējams, nav nepieciešams vēl viens smilškrāsas mētelis. Ideālajam drēbju skapim jābūt līdzsvarotam: 70 procenti - bāzes lietas, 30 % - kaut kas interesants.

Galvenais noteikums, iegādājoties jebkuru virsdrēbi, sākot ar žaketi un beidzot ar ādas jaku, lietām jābūt apjomīgām. Nav jēgas pirkt jaku, ja zem tās nevarēsiet pavilkt hūdiju, džemperi vai kādas citas siltas drēbes. Tāpēc lūdzu atcerēties šo zelta likumu - izvēlamies apjomīgas virsdrēbes.

Kādas virsdrēbes šajā pavasarī būs modē?

Ādas jaka

Publicitātes foto

Ideālai ādas jakai jābūt izgatavotai no biezas ādas (un nav svarīgi, vai tā ir eko āda vai īstā). Jo tikai blīvs materiāls labi turēs formu. Garums var būt jebkāds - īss vai pagarināts, drīzāk jāskatās, kāds ir jūsu personīgais stils.

Ja jūs valkājat daudz pagarinātus hūdijus, garus džemperus, garus T-kreklus un kreklus, tad izvēlieties garāku jaku.

Publicitātes foto

Ja jums patīk izcelt vidukļa līniju un valkāt apspīlētus topus vai mēdzat likt topus biksēs/svārkos, tad izvēlieties īsākus jaku variantus.

Arket 359 € / Publicitātes foto

Sandro 565 € / Publicitātes foto

Zara 59.95€ / Publicitātes foto

Trencis

Publicitātes foto

Klasika, kas nekad neizies no modes. Lai trencis būtu ideāls un kalpotu gadiem ilgi, tam jābūt

zem ceļgaliem, jo šāds garums ir ideāli piemērots jebkuram apģērbam. Gan pie biksēm, gan pie mini/midi svārkiem un kleitām.

Trencim jābūt no blīva auduma, lai tam būtu forma. Visām virsdrēbēm jābūt no bieza materiāla, citādi lieta izskatīsies lēti.

Tas nozīmē, ka trenči var būt pavisam dažādi - klasiski bēši, zaļi, zili un pat no ādas.

Zara 99.95€ / Publicitātes foto

Reserved 89.99€ / Publicitātes foto

Mango 99.99€ / Publicitātes foto

Pufīgas jakas

Lielisks dūnu jaku aizstājējs pavasarī vai aukstā vasarā. Šādas jakas izskatās ļoti stilīgi. Galvenais izvēlēties pareizo izmēru, lai varat valkāt gan virs T-krekla, gan džempera, kā arī izvēlēties pareizo garumu.

Pull and Bear 45.99€ / Publicitātes foto

Mango 59.99€ / Publicitātes foto

Zara 69.95€ / Publicitātes foto

Bomber tipa jaka

Publicitātes foto

Bomberjaka ir ideāla virsdrēbe siltam pavasarim. Piebilde - to nevajag aizpogāt. Jā, lai arī cik dīvaini tas izklausītos, tieši šāda veida virsdrēbes daudz labāk izskatās neaizpogātas. Protams, ir izņēmumi, bet 90% bomberjakas izskatās slikti, ja tās ir ciet. Tagad veikalos ir daudz iespēju katrai gaumei - īsas vai garas, ādas vai vilnas.

Reserved 69.99€ / Publicitātes foto

Other Stories 129€ / Publicitātes foto

Zara 59.95€ / Publicitātes foto

Parka

Publicitātes foto

Ideālas parkas kritērijiem jābūt tādiem pašiem kā citām virsdrēbēm - apjomīga, blīvs materiāls, atbilstoša garuma. Var būt jebkurā krāsa, taču neaizmirstiet, ka, pirms iegādājaties košas virsdrēbes, jums ir jābūt vienkāršiem bāzes modeļiem.

Massimo Dutti 169€ / Publicitātes foto

Other Stories 149€ / Publicitātes foto

Zara 129€ / Publicitātes foto

Veste

Publicitātes foto

Bīstamākās virsdrēbes. Nepērciet garas, plānas vestes. Vestei jābūt apjomīgai un garuma ziņā - nedaudz zem gurniem (maksimums), jo garās vestes jau 10 gadus ir nemodernas.

Ja mājās vēl ir plānā veste, valkājiet to zem apjomīgām virsdrēbēm, kā otro kārtu.

Uzvilku vesti, lai jūs redzētu, kā var valkāt novecojušas vestes, lai tās izskatītos aktuāli / Publicitātes foto

Pull and Bear 25.99€ / Publicitātes foto

Massimo Dutti 89.95€ / Publicitātes foto

H&M 49.99€ / Publicitātes foto

Silts krekls vai žakete

Publicitātes foto

Šāda veida drēbes varam valkāt visu gadu. Ziemā kreklu vai žaketi pavelk zem dūnu jakas, mēteļa vai aitādas mēteļa, bet pavasarī valkā, kā pilnvērtīgu virsdrēbi.

Zara 39.95€ / Publicitātes foto

Other Stories 179€ / Publicitātes foto

H&M 49.99€ / Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv