Padomi, kā noņemt sviedru smaku no drēbēm, ja tās nevar mazgāt

© Foto: depositphotos.com

Regulāra mazgāšana var noņemt no drēbēm traipus un sviedru smakas, atjaunojot to svaigumu. Bet ko darīt, ja audumu, no kura izgatavots apģērbs, nevar mazgāt ar ūdeni un standarta mazgāšanas līdzekļiem? Ir risinājums – un tā nav ķīmiskā tīrīšana.

7 veidi, kā atbrīvoties no sviedru smakas uz drēbēm bez ķīmiskās tīrīšanas.

Svaigs gaiss

Vēdināšana ārā ir drošākais veids, kā atbrīvoties no nepatīkamām smakām. Ja dzīvojat dzīvoklī un nav iespējas pakārt lietas ārā, izvēlieties vislabāk vēdināmo un apgaismotāko vietu. Efektu var uzlabot ar ventilatoru.

Foto: pixabay.com

Cepamā soda

Sajauciet cepamo sodu ar ūdeni, lai izveidotu biezu pastu, un uzklājiet uz netīrajām vietām, vispirms izgriežot drēbes uz kreiso pusi. Pagaidiet, līdz audums ir pilnībā izžuvis, un pēc tam ar stingru suku noņemiet atlikušo pastu.

Ir vēl viens veids, kā izmantot sodu. Ievietojiet apģērbu plastmasas maisiņā kopā ar pusi tases sodas. Aizsieniet maisu un kārtīgi sakratiet, lai soda vienmērīgi sadalītos pa drēbēm. Atstājiet to uz 10 minūtēm, pēc tam izņemiet apģērbu un notīriet to ar suku.

Foto: Pexels.com

Degvīns

Sajauc degvīnu ar ūdeni proporcijā 6:1. Ielej šķidrumu smidzināšanas pudelē un uzklāj to apkakles un padušu zonā. Degvīna šķīdums ne tikai noņems smakas un sviedru traipus, bet arī palīdzēs neitralizēt baktērijas.

Citrons

Daudzos gadījumos citronu sula var efektīvi aizstāt veikalā iegādātās ķīmiskās vielas. Vienkārši sajauciet to ar ūdeni un uzklājiet uz netīrajām vietām. Ļaujiet drēbēm pilnībā izžūt un izbaudiet patīkamo citrusaugļu aromātu.

Foto: pixabay.com

Saldētava

Šī metode ir labi piemērota nepatīkamo smaku noņemšanai no drēbēm, kas izgatavotas no absorbējošiem audumiem, piemēram, džinsa. Ievietojiet priekšmetus smagā audekla maisiņā un uz dažām stundām ievietojiet saldētavā.

Foto: depositphotos.com

Maltā kafija

Svaigi malta kafija ir efektīvs līdzeklis pret svešām smaržām. Ieberiet pulveri plānā šallē, nostipriniet malas un ievietojiet to virsdrēbēs tuvāk padusēm. Atstājiet “kompresi” uz nakti - no nepatīkamas smakas rīta nebūs.

Ēteriskās eļļas

Ēteriskās eļļas labi maskē nevēlamās smakas. Piepildiet smidzināšanas pudeli ar ūdeni un pievienojiet dažus pilienus iecienītākās eļļas - lavandas, citrona, salvijas un greipfrūta. Izsmidziniet šķidrumu uz oderes, ja tāda apģērbam ir, un atstājiet nožūt.

Padomi, kā ārstēt herpes un miežagraudu, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?