Kā ārstēt herpes un mieža graudu

© Foto: depositphotos.com

Mēs jau esam iemācījušies pārvarēt tādas saaukstēšanās izpausmes kā klepus un iesnas. Bet mānīgais ienaidnieks nesnauž un bieži atgādina par sevi. Un šie atgādinājumi ne tikai sabojā mūsu pašsajūtu, bet arī izskatu. Tomēr arī tos var uzvarēt.

Herpes, ko dažkārt sauc par vai "aukstumu pumpām" uz lūpām, bez šaubām ir līderis starp šādām aukstuma izpausmēm. Ir vispāratzīts, ka herpes vīruss ir visiem, bet tikai dažiem ir aktīvs herpes vīruss.

Kā apturēt simptomus?

Foto: pixabay.com

Kā ātri izārstēt "aukstuma pumpas", vai drīzāk, apturēt simptomus un ārējās izpausmes. Herpes faktiski ir gandrīz visiem pilsētas iedzīvotājiem (95%), bet dažiem tas “guļ” visu mūžu, bet kādam parādās vairākas reizes gadā. Māte piedzimstot nodod zīdaiņiem antivielas, kas aizsargā pret herpi, bet pēc 3-4 gadiem tās izzūd, un slimība nonāk organismā ar bioloģiskiem šķidrumiem, piemēram, skūpstoties caur siekalām.

Vīruss iekļūst organismā caur nervu galiem, un to vairs nav iespējams noņemt, jo tas ir iekļauts nervu šūnu ģenētiskajā struktūrā. Slimība izpaužas kā raksturīgi pūslīši uz lūpām. Ja netiek ievērota pareiza higiēna, herpes var ietekmēt citas ķermeņa daļas. Ir dzimumorgānu herpes. Un, ja pieskaraties sāpīgajām lūpām un pēc tam berzējat acis, var izraisīt oftalmoherpes, un šī slimība dažkārt noved pie redzes pasliktināšanās.

Ārstēšana

Diemžēl zinātnieki vēl nezina, kā izraidīt herpes vīrusu no ķermeņa, un visi mēģinājumi tikt galā ar slimību drīzāk nav ārstēšana, bet gan simptomu mazināšana. Tāpēc, vienu reizi nokļūstot ķermenī, herpes pastāvīgi atgriežas.

Kā ātri izārstēt lūpas un sasniegt efektivitāti cīņā pret herpi

Foto: pixabay.com

Lai to izdarītu, būs nepieciešams:

  • Lietojiet ancikloviru saturošas ziedes un krēmus vismaz četras reizes piecas dienas pēc kārtas.
  • Lietojiet uztura bagātinātājus, kas satur lizīnu.
  • Atcerieties, ka hidrokortizona ziedes lietošana mazina niezi, bet nepaātrina dzīšanas procesu, bet gan to pastiprina, kā arī skarto zonu.
  • Ieeļļojiet skartās vietas ar ziedi, izmantojot vates tamponus.

Herpes: apmānīt imūnsistēmu

Foto: pixabay.com

Zinātnieki no Kanādas izdarījuši atklājumu. Pētījuma autors Lūks English teicis, ka 1. tipa herpes vīruss pastāvīgi atgriežas, jo tas var bloķēt mūsu imunitātes aizsargsistēmu. Bet izrādījās, ka šūna, kas ir inficēta ar vīrusu, var to atpazīt un vadīt imūnsistēmu, lai iznīcinātu herpes simplex. Šim atklājumam būs nozīme praktiskajā herpes ārstēšanā.

Atcerieties! Aukstumpumpa uz lūpām, kas nav pārgājusi 10 dienu laikā, ir iemesls steidzamai vizītei pie dermatologa. Tas ir signāls par citu slimību klātbūtni, tas var liecināt par jebkādiem iekaisumiem vai samazinātu imunitāti.

Mānīgo herpi var pārnēsāt pat ar gaisa skūpsta palīdzību, tai pat nav nepieciešams tiešs kontakts, piemērots ir arī gaisa ceļš. Īpaši viegli tas notiek rudenī un ziemā. Kā pierādījuši amerikāņu zinātnieki, herpes ir vieglāk pārvietoties aukstā gaisā, turklāt organismam ir dubults apdraudējums: auksts laiks veicina vīrusu izplatīšanos un vājina mūsu imūnsistēmu.

Miežagrauds: nevis uzacī, bet acī!

Foto: depositphotos.com

Miežagrauds ir ne mazāks traucēklis kā herpes, kas pie mums atnāk kopā ar saaukstēšanos. Tas parādās, ja uz plakstiņa vai skropstu matu folikulā ir strutojošs tauku dziedzera iekaisums. Parasti tas ir novājinātas imūnsistēmas rezultāts. Un to izraisa infekcija.

Miežagrauds nogatavojas 3-4 dienās. Sākumā tas ir neliels sāpīgs pietūkums uz plakstiņa, kas kļūst sarkans, palielinās, un uz tā parādās abscess. Kad abscess atveras, sāpes pazūd. Infekcija var izplatīties, un komplikācijas var rasties no jebkuras mehāniskas ietekmes. Lai izvairītos no nopietnām sekām, pieskaršanās, pēc atvēršanas, ir aizliegts ārstēt. Pieaugušam cilvēkam nav grūti tikt galā ar vienu miežagraudu, ja pašā sākumā to vairākas reizes iesmērē ar spirtu. Bet, ja miežagrauds ilgstoši nepāriet, tad būs jādodas pie ārsta - tas var būt saistīts ar citām slimībām.

Ja jums ir miežagrauds, ir nepieciešams:

  • Neaiztieciet acis ar rokām.
  • Neveiciet kosmētiskās procedūras.
  • Centieties vispār nepieskarties skartās acs zonai.
  • Nekrāsojiet acis.
  • Necaurduriet un nespiediet miežagraudu.
  • Nelietojiet siltu mitru kompresi.
  • Kad infekcija ir mitra, tā var nokļūt citos tauku kanālos, un mieži atkārtosies citā vietā.

Ja herpes un miežagrauds ir ļoti reti, tad viss ir kārtībā - tie tika izārstēti un aizmirsti. Nav jāuztraucas. Bet, ja šīs problēmas rodas pastāvīgi, tad jūs darāt kaut ko nepareizi.

Ejiet pie ārsta un saņemiet konsultāciju. Bet vispirms, pat pirms ārsta apmeklējuma, analizējiet situāciju, un, iespējams, atradīsit iemeslu. Herpes gadījumā neskūpstiet draugus tiekoties, ievērojiet personīgo higiēnu. Nekontaktējieties ar tiem, kuriem ir acīmredzamas aktīvas herpes pazīmes: ja kāds no ģimenes ir slims, paturiet sev atsevišķus traukus; izmantojiet savu dvieli, neņemiet kāda cita lūpu krāsu.

Aizsargājiet acis no infekcijas: nepieskarieties acīm, ja vien tas nav nepieciešams; pirms lēcu ievietošanas un grima uzklāšanas nomazgājiet rokas; pārliecinieties, vai kosmētikas piederumi ir tīri.

Ja imūnsistēma ir novājināta, pastāvīgi parādās herpes un miežagrauds, kas pasliktina pašsajūtu, sabojā izskatu un garastāvokli. Hipotermija, pārmērīgs darbs, stress, slikti ieradumi, gripa un citas slimības noved pie imunitātes pavājināšanās.

Kā stiprināt savu imūnsistēmu

Savaldiet sevi. Kontrasta duša ir tas, kas nepieciešams. Pamazām pieradiniet ķermeni pie aukstuma. Kontrastējošas roku vannas ir laba vieta, kur sākt. Pusminūti turiet rokas aukstā ūdenī, pēc tam ielieciet tās karstā ūdenī un turiet, līdz tās sasilst. Tā ir vietējā kontrasta procedūra. Apgūstot to, pārejiet uz vispārējo. Imūnsistēma pieaugušajam netiek traucēta bez iemesla, tāpat vien. Parasti tas ir saistīts ar citām slimībām. Ja iemesls ir pašā imūnsistēmā, jūs nevarat iztikt bez ārsta.

Foto: pixabay.com

Vannas un saunas ir arī ideāls līdzeklis imūnsistēmas stiprināšanai. Pēc tvaika istabas neaizmirstiet apliet sevi ar aukstu ūdeni.

Nodarbojieties ar jogu. Joga nomierina nervus un palīdz normalizēt visus procesus organismā.

Ir skābēti kāposti un ķiploki. Organisma stiprināšanai var izmantot dabīgo imūnstimulējošu ķiploku un pēc “smaržīgā” ķiploka apēst divas krustnagliņas dienā. Un skābēti kāposti apgādās organismu ar nepieciešamo C vitamīnu.

Svarīgi! Aukstums var izraisīt alerģiju, kas izpaužas kā tulznas uz ādas un niezoši izsitumi. Šie simptomi parādās, tiklīdz kļūst auksts, un izzūd, kad jūs iesildāties, bet var saglabāties vairākas stundas. Parasti tie parādās uz lūpām, sejas un kājām. Bet alerģija pret aukstumu dažkārt izpaužas arī kā iesnas, elpas trūkums, nosmakšana, migrēnas. Sievietes (21-60 gadus vecas) ir īpaši uzņēmīgas pret aukstuma alerģijām.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais