Kā ikdienā lietot nevajadzīgu šampūnu

© Foto: pixabay.com

Vai jums ir beigusies sadzīves ķīmija, bet plauktā stāv neizlietota šampūna pudele? Kā šampūns palīdzēs uzturēt māju tīru ne sliktāk par īpašiem produktiem?

Gadās, ka jūs pērkat šampūnu, bet tas neder. Ko darīt? Nekādā gadījumā neizmetiet to! Šampūnam var piešķirt “otro dzīvi”, izmantojot to tīrīšanai. Tam jābūt pa rokai gadījumā, ja pēkšņi beigsies sadzīves ķīmija. Turklāt tas nesatur kaitīgas vielas, ir viegli nomazgājams un virsmas nerūsēs.

Palīgs virtuvē

Šampūns noņem eļļu no matiem, tātad tas būs noderīgs virtuvē. Uzklāj uz sūkļa un noslauka mikroviļņu krāsni, plīti, grīdlīstes un citas virsmas. Ar šampūnu var aizstāt arī krāna tīrīšanas līdzekļus - uzklājiet to uz sūkļa, noslaukiet un noskalojiet.

Aizstāj stiklu tīrīšanas šķidrumu

Foto: pixabay.com

Jums būs nepieciešams šampūns, lai noņemtu zobu pastas pēdas un citus netīrumus no izlietnes. Turklāt tas lieliski aizstāj stiklu tīrīšanas šķidrumu - ieputo sūkli, noslauki spoguli un noskalo.

Starp citu, ja pēc mazgāšanās tevi kaitina aizsvīduši stikli, tad arī šeit būs vajadzīgs šampūns. Vienkārši noslaukiet spoguli ar tajā samērcētu sūkli un pēc ūdens procedūrām noskalojiet ar ūdeni.

Mazgājiet grima otiņas

Foto: pixabay.com

Vaigu sārtuma, acu ēnu un pūdera otas ir patvērums baktērijām, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas. Tāpēc kosmetologi iesaka tās mazgāt reizi nedēļā. Un šeit atkal palīgā nāk šampūns, vēlams bērniem, jo ​​tajā ir tikai dabīgas vielas. Uzklājiet pilienu uz bārkstiņām, maigi saputojiet un noskalojiet.

Flīzes, grīdas flīzes un linolejs

Foto: pixabay.com

Flīzes, grīdas flīzes un linoleju var viegli nomazgāt, ja bļodiņai ar ūdeni pievienojat šampūna vāciņu. Šī life hack priekšrocība ir tāda, ka šampūnam ir dabiskāks sastāvs un patīkamāks aromāts. Šo iespēju īpaši novērtēs tie, kam patīk mājās staigāt basām kājām.

Traipu tīrīšanas līdzeklis

Foto: pixabay.com

Šampūns ir arī lielisks traipu tīrīšanas līdzeklis. Tas nebaidās pat no visbriesmīgākajiem taukainajiem “lāsumiem”, kas palikuši uz drēbēm vai paklāja. Vienkārši jāpagatavo šampūna šķīdums ar ūdeni un jāpārklāj traips, tad jānoņem ar mīkstu saru suku. Lai ādas apavi vai mēbeles mirdzētu, vienkārši jāsajauc šampūns ar vazelīnu un jāierīvē virsmā.

Kā izmantot lavandu mājsaimniecībā, lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais