Kā atbrīvoties no skudrām mājās

© Foto: depositphotos.com

Kad skudras "iebrūk" mājās, tās var atvairīt lētiem risinājumiem, ko var iegādāties veikalā vai arī tas jau ir mājas pieliekamajā, raksta bhg.com.

Skudras ir izplatīts mājsaimniecības kaitēklis, ko pievilina ēdiens. Lai gan parasti katra no tām ir uz pusi mazāka par papīra saspraudi, liela skudru invāzija, ko sauc par armiju vai koloniju, var radīt nepatīkamus traucējumus.

Vēl ļaunāk, pētījums parādīja, ka Monomorium (faraona) skudras var pārnēsāt cilvēkiem kaitīgas patogēnas baktērijas un ka faraona skudra ir saistīta ar astmu un elpceļu alerģijām. Tāpēc ir iemesls, lai atbrīvotos no skudrām mājās.

Skudru slazdi

Foto: pixabay.com

Viens no vienkāršākajiem un izmaksu ziņā efektīvākajiem veidiem, kā atbrīvoties no skudrām, ir iegādāties mazus plastmasas skudru slazdus.

Novietojiet slazdus pie durvju sliekšņiem, palodzēm un grīdlīstes, lai pievilinātu skudras, tiklīdz tās ienāk mājās.

Tā kā skudras piesaista ēdiena smarža, novietojiet slazdus pie atkritumu tvertnēm vai uz darba virsmām, lai noķertu kaitēkļus, pirms tie ielien pārpalikumos.

Boraksa šķīdums

Lai izveidotu pašgatavotu skudru ēsmu, sajauciet 2 ēd.k. boraksa* ar 1/4 tasi medus vai kukurūzas sīrupa (skudrām bieži garšo salds). Novietojiet 1 tējk. maisījuma uz kartona gabala un novietojiet to visur, kur mājās redzat skudras.

Medus un kukurūzas sīrupa saldums piesaistīs skudras, un laika gaitā boraks tās nogalinās. Novietojiet boraksa skudru ēsmu mājdzīvniekiem un bērniem nepieejamā vietā.

*Boraks ir sāls, hidratēts vai bezūdens nātrija borāts ar ķīmisko formulu Na2H₂₀B₄O₁₇. Tā ir bezkrāsaina kristāliska cieta viela, kas izšķīst ūdenī, veidojot bāzes šķīdumu.

Dabiski paņēmieni skudru atbaidīšanai

Foto: pixabay.com

Sāciet ar to, ka nosakiet, kas piesaista skudras telpās. Novērojiet taku, pa kuru tās iet, un apsveriet, vai viņu maršrutā ir pārtikas vai ūdens avoti. Neatkarīgi no tā, vai tas ir lipīgs medus piliens vai karote medus zem izlietnes, atrodiet to, ko viņas meklē, un to noņemiet.

Nekad neatstājiet pārtiku uz atvērtām virsmām. Pārpalikumus liek slēgtos stikla traukos vai ledusskapī. Ja paveiksies, skudras aizies pašas, tiklīdz pazudīs ēdiens vai tas, kas skudras piesaista.

Destilēts etiķis

Etiķa un ūdens šķīdums ir izplatīta metode, lai skudras izskaustu. Skudrām nepatīk etiķa smarža. Tas ne tikai tās atgrūž; tas var arī viņas nogalināt. Atkarībā no tā, cik stipru vēlaties iegūt šķīdumu, sajauciet vismaz vienu daļu etiķa un trīs daļas ūdens. Daži cilvēki izmanto 100% etiķi smidzināšanas pudelē vai 50/50 ūdens un etiķa maisījumu.

Skudras meklē barību, izmantojot feromonus, atstājot pēdas citām skudrām, pa kurām sekot. Lai atbrīvotos no pēdām, izsmidziniet šo maisījumu visur, kur pamanāt skudras.

Neaizmirstiet visus ieejas punktus, piemēram, palodzes, durvis vai grīdlīstes. Izmantojiet šķīdumu, lai noslaucītu un dezinficētu virsmas. Ja to lieto reizi nedēļā, vajadzētu būt ievērojamiem uzlabojumiem.

Citrusaugļi

Foto: pixabay.com

Skudras ienīst citrusaugļu, piemēram, citronu, laima un apelsīnu, smaržu, tāpēc tās ir lielisks dabisks atbaidītājs. Saglabājiet citronu vai greipfrūtu mizas un izkaisiet tās pie ieejām. Tie darbojas kā dabiski atbaidīšanas līdzekļi, nenodarot skudrām nekādu kaitējumu. Vai arī izsmidziniet citrusaugļu ēteriskās eļļu(īpaši citronu vai eikalipta eļļu) mājās, lai iegūtu koncentrētāku un mazāk redzamu veidu, kā atturēt skudras.

Piparmētru eļļa

Piparmētru eļļa ir viens no labākajiem mājsaimniecības līdzekļiem pret ložņājošiem dzīvniekiem jūsu mājās vai dārzā. Piparmētru smarža ir pietiekami spēcīga, lai atvairītu kukaiņus — skudras, mušas un odus — bez pietiekami asa, lai izraisītu galvassāpes vai sliktu dūšu.

To var izmantot mājā vai dārzā, lai novērstu nevēlamu kaitēkļu iekļūšanu. Piparmētru ēterisko eļļu var pievienot saviem paštaisītajiem mājsaimniecības produktiem vai apsmidzināt ar to durvju ailas, palodzes un grīdlīstes, lai kaitēkļi neiekļūtu mājās.

Vēl viena iespēja ir izmantot eļļas vīraka degli skudru invāzijas avota tuvumā, lai tās neatgrieztos.

Kanēlis

Kanēlim ir savienojums, kas pazīstams kā trans-cinnamaldehīds, kas efektīvi atbaida un nogalina skudras. Novietojiet maltu kanēli ap parastajām ieejām, un tā spēcīgā smarža darbosies kā dabisks atbaidīšanas līdzeklis. Var arī apvilkt vates bumbiņas ar kanēļa pulveri vai kanēļa eļļu un novietojiet to vietās, kur ir tendence būt skudrām.

Sāls

Izkaisiet galda sāli netālu no kaktiem un stūriem, lai novērstu skudras. Sāls līnija rada barjeru, kas atbaida skudras, un, lai gan tā var tās nenogalināt, biezāka sāls līnija tās īslaicīgi atbaidīs. Sālsūdens šķīduma izsmidzināšana arī var palīdzēt atturēt skudras, dehidrējot to eksoskeletus.

Kajēnas vai melnie pipari

Tāpat kā daudziem cilvēkiem, arī skudrām neapstrādātu piparu smarža ir kairinoša. Apkaisiet ar pipariem vietām, kur skudras iekļūst mājās. Vai izveidojiet ūdens un piparu šķīdumu un izsmidziniet to tieši uz skudrām, jo tas efektīvi nogalina skudras.

Kafijas biezumi

Foto: pixabay.com

Lai iegūtu labus rezultātus, uzvāriet svaigu kafiju un izlejiet izlietotos kafijas biezumus pie stūriem un logiem, kur atrodat skudras. Turklāt kafijas biezumi palīdz atbaidīt tārpus, gliemežus. Noteikti atkārtojiet to vairākas reizes vai savienojiet pārī ar citu paņēmienu, jo kafijas stiprums samazināsies, žūstot visas dienas garumā.

Cepamā soda un pūdercukurs

Seklā traukā samaisiet vienādās daļās cepamo sodu un pūdercukuru un novietojiet vietās ar intensīvu skudru kustību. Vai apkaisa maisījumu biezā līnijā pie grīdlīstēm un palodzēm. Cukura pulveris piesaista skudras, un cepamajā sodā esošais nātrijs darbojas, lai dehidrētu skudru eksoskeletus.

Kā atturēt skudras no iekļūšanas mājās:

Foto: pixabay.com

  • Aiztaisiet visus ieejas punktus. Noblīvējiet visas plaisas vai atklātās plaisas, kur skudras var piekļūt mājai.
  • Glabājiet saldumus hermētiski noslēgtos traukos, cieši iesaiņotus ar foliju vai plastmasu, vai ledusskapī.
  • Regulāri tīriet darba virsmas, grīdas, skapjus un pieliekamos. Tāpat starp ēdienreizēm glabājiet lolojumdzīvnieku barību pareizi un regulāri tīriet lolojumdzīvnieku bļodas.
  • Izņemiet miskasti un pārliecinieties, vai atkritumu tvertnes ir aizsegtas. Pārbaudiet, vai kārbās nav atlikumu, kas varētu palikt pēc atkritumu izņemšanas, un regulāri notīriet tās.

Kā atbrīvoties no lapsenēm un sirseņiem, lasiet šeit

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais