Veidi, kā atbrīvoties lapsenēm un sirseņiem

© Foto: pixabay.com

Lapsenes, sirseņi un citi dzēlīgie kukaiņi dārzā noder, jo tie medī daudzus dārza kaitēkļus. Taču iegūt sāpīgu kodumu nav īpaši patīkami, un, ja ir alerģija, tā var būt pat nāvējoša. Kā atbrīvoties no lapsenēm dārzā un mājās, kā arī uz ilgu laiku atbaidīt kukaiņus no apkārtnes?

Kā atbrīvoties no lapsenēm mājā

Ja mājā pastāvīgi parādās kukaiņi, visticamāk, viņu ligzda atrodas blakus mājai. Visdrošākais veids, kā uz visiem laikiem atbrīvoties no lapsenēm, ir atrast un iznīcināt lapseņu ligzdu. Parasti stropi atrodas aiz sienām, zem balkoniem un palodzēm, gaisa kondicionieros un skapjos, pieliekamajos un pagrabos.

Foto: pixabay.com

Ligzdu var atrast, sekojot lapseņu lidojumam. Atrasto stropu var iznīcināt ar insekticīdu. Bet nevajadzētu mēģināt to izdarīt pats, pretējā gadījumā kukaiņi var nekavējoties uzbrukt. Labāk ir sazināties ar atbilstošajiem dienestiem.

Ja lapseņu ligzda nav atrasta, tad atsevišķus kukaiņus var apkarot, izmantojot insekticīdu aerosolus. Efektīvi ir arī līmes slazdi pret kukaiņiem. Arī plaisas un necaurlaidīgās vietas sienās ir vērts noblīvēt ar špakteli vai poliuretāna putām.

Kā atbrīvoties no lapsenēm dārzā, izmantojot mājās gatavotu ēsmu

Foto: pixabay.com

Dārzā no kukaiņiem var atbrīvoties, izmantojot ēsmas ar saldu šķidrumu. Lai to izdarītu, pārgrieziet plastmasas pudeles uz pusēm un ievietojiet augšējo pusi apakšējā daļā ar kaklu uz leju. Tvertnes piepilda ar ūdeni ar izšķīdinātu cukuru vai medu, vai saldinātu spirtu. Lapsenes labprāt iekāpj šādos lamatās, kur noslīkst.

Kā atbaidīt lapsenes ar nepatīkamu smaku

Foto: pixabay.com

Lapsenēm un sirseņiem nepatīk noteiktas spēcīgas smakas. Vietas, kur bieži parādās kukaiņi, var apsmidzināt ar šādām vielām:

  • ēteriskās eļļas;
  • etiķis;
  • šķīdinātājs;
  • ūdens un trauku mazgāšanas līdzekļa maisījums 3:1.

Lapsenes atbaida arī benzīna un petrolejas smaka. Tomēr ar šādām vielām jābūt uzmanīgiem - tās ir ļoti ugunsbīstamas.

Kā atbaidīt lapsenes un sirseņus?

Foto: pixabay.com

Sērbumbas izmanto, lai no mazām nedzīvojamām telpām atbaidītu kukaiņus. Šie dūmi atbaida ne tikai bites un sirseņus, bet arī grauzējus. Ja teritorijā apmetušās zemes lapsenes, tad pie to bedres iekurina ugunskuru, kur tiek mesti gumijas vai plastmasas gabaliņi.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais