7 lietas, ko var tīrīt ar vecu zobu suku

© Foto: Depositphotos

No rotaslietām līdz javai, vecā zobu birste var kļūt par jauno iecienītāko tīrīšanas līdzekli. Mēs esam stingri pārliecināti, ka nav nepieciešami īpaši instrumenti un piederumi, lai izveidotu tīru, mirdzošu māju.

Dažreiz vislabākos tīrīšanas līdzekļus var atrast jūsu pieliekamajā (piemēram, etiķis un soda) vai pat vannas istabas plauktā — piemēram, vecā zobu birste, ko, iespējams, bijāt gatavs izmest. Pateicoties to mīkstajiem neilona sariem un mazajam izmēram, vecās zobu birstes var būt īpaši efektīvas, lai iztīrītu starp spraugām un notīrītu iekaltušus traipus, raksta realsimple.com.

Flīžu java

Javas tīrīšana ir sāpīga un ilga un, vienkārši uzsmidzinot tīrīšanas šķīdumu un noslaukot ar drānu vai sūkli, tā parasti netiek notīrīta. Tomēr veca zobu birste var iekļūt spraugās un notīrīt grūti noņemamus traipus. Protams, tas varētu būt nogurdinoši, taču, kad būsit pabeidzis, sienu redzēsit pavisam jaunā gaismā.

Foto: pixabay.com

Rotaslietas

Rotaslietu tīrīšana prasa maigu pieskārienu. Zobu birste ļauj maigi tīrīt starp akmeņiem un notīrīt nogulsnes. Vienkārši izvairieties no abrazīvu tīrīšanas līdzekļu vai stiptu ķimikāliju izmantošanas uz rotaslietām, jo tie var saskrāpēt smalkus metālus un dārgakmeņus.

Apģērbu traipi

Daži traipi uz apģērba ir nedaudz stiprāk iekaltuši nekā citi. Vecas zobu birstes kombinācija kopā ar etiķi, mazgāšanas līdzekli vai cepamās sodas šķīdumu var radīt brīnumus, lai noņemtu traipus no apģērba šķiedrām, piemēram, tauku traipu.

Kurpes

Ne visus apavus var vai vajadzētu mazgāt veļas mašīnā. Tādā gadījumā veca zobu birste var būt īpaši noderīga, lai notīrītu traipus, netīrumus vai pat izkustinātu zolēs iestrēgušos nepatīkamos akmeņus.

Foto: pixabay.com

Paklāju traipi

Atkarībā no traipa lieluma, zobu birste var būt arī efektīvs līdzeklis, lai notīrītu izšļakstījumus un plankumus no paklāja vai mēbeļu polsterējuma. Tikai noteikti vispirms vienmēr pārbaudiet izmantoto tīrīšanas šķīdumu neuzkrītošā vietā, lai nejauši nepasliktinātu situāciju.

Misiņa priekšmeti

Misiņš var viegli paliek netīrs un tas laiku pa laikam ir rūpīgi jānopulē, lai tas izskatītos svaigs. Ja uz misiņa priekšmetiem atrodat plankumus, var palīdzēt zobu pasta. Uzklājiet to nedaudz uz problemātiskās vietas

Foto: pixabay.com

Veļas mašīna

Var šķist, ka zobu birste ir pārāk maza, lai notīrītu visu veļas mašīnu, un jums būtu taisnība. Tomēr zobu birste var noderēt, tīrot blīves, dozatorus vai filtrus, priekšējā stikla un durvju blīves un gumijas.

10 lietas, ko var tīrīt ae citronskābi, lasiet šeit:

Svarīgākais