11 kultūras pasākumi līdz 8. novembrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Sieviešu kora “Ausma” 65 gadu jubileja

Foto: publicitātes

Svētdien, 3. novembrī, plkst. 16.00 KTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē sieviešu koris “Ausma” (mākslinieciskā vadītāja Vita Grīnhofa, kormeistares Dzintra Vīcupe un Diāna Vizule) ar koncertu “…tā kā sapnis, tā kā atbalss…” svinēs savu 65. jubileju.

Koncertā skanēs gan kora daudzu gadu laikā iemīļotās latviešu un ārzemju komponistu oriģināldziesmas, gan arī Irīnas Mihailovskas dziesmu cikla “Saule. Mēness. Zvaigznes” pirmatskaņojums, kas komponēts tieši šim notikumam.

Otrajā daļā klausītāji dzirdēs populāras džeza melodijas Romāna Vendiņa (klavieres), Pētera Liepiņa (kontrabass) un Raita Aukšmuksta (bungas) pavadījumā.

Koncertu vadīs Sigita Sakoviča.

Koncerta viesi - kora ilggadējie draugi - Valmieras Kultūras centra vīru koris “Imanta” (mākslinieciskā vadītāja Marika Rolmane, vokālais pedagogs Solvita Eliņa, kormeistare Līga Ivāne).

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais