TEĀTRA AFIŠA novembrim

6.lapa

PIRMIZRĀDE

Par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā

Foto: publicitātes

Piektdien, 8. novembrī, plkst. 20.00 Dailes teātrī ar simfonisku vērienu izskanēs mūziķa un komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes un horeogrāfes Elzas Leimanes (attēlā) kopdarbs “Vārna. Lidojums vienā cēlienā”.

Tas ir stāsts par cilvēku, ne par vārnu. Par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu.

Publicitātes foto

Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi.

”Iemiesot vārnu, iedzīvināt to kustībās un pētīt iespējas, ko sniedz šis tēls, man sagādā lielu jaunrades prieku un patiesu iedvesmu,” stāsta dejotāja un horeogrāfe Elza Leimane.

Publicitātes foto

Piedalās: Reinis Sējāns, Elza Leimane, Valsts kamerorķestris “Simfonietta Rīga”, diriģents - Kaspars Ādamsons, Maija Sējāne, Anrijs Grinbergs, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta vadošie baleta solisti: Eidens Viljams Konefrijs, Dariuss Florians Katana, Roberts Naje, Finians Patriks Heptings

Libreta autore - Lāsma Olte, režisors - Uģis Olte, komponists - Reinis Sējāns, kostīmi - Madara Botmane, māksla - Kristaps Epners, orķestrācija - Andris Sējāns, horeogrāfe - Elza Leimane, horeogrāfes asistents - Dmitrijs Gaitjukevičs, grims - Līva Drešere.

Nākamā izrāde: 9. novembrī plkst. 20.00.

Video autors - Jānis Ķeris.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais