Kultūras pasākumi līdz 25. oktobrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Skaistais neglītajā un sirreālais šķietami ikdienišķajā

Foto: publicitātes

No 25. oktobra Mākslas stacijā “Dubulti” skatāma jauna izstāde - zviedru fotogrāfa Larsa Tūnbjērka darbi “Skaistais neglītajā un nejaukais šķietami skaistajā”.

Larss Tūnbjērks ir starptautiski atzīts dokumentālists, kura attēliem raksturīgs negaidīts dubultrakurss - spēja ieraudzīt skaisto neglītajā un sirreālo šķietami ikdienišķajā.

Larss Tūnbjērks 1993. gadā izveidoja fotogrāmatu par Zviedriju “Valsts valstī (“Landet utom sig”) un kritiķi to dēvē par 20. gs. nogales nozīmīgāko zviedru sabiedrības dokumentāciju, kas ar mīlestību un vienlaikus ar ironiju rāda, kā pilsoniska sabiedrība iegūst patērētājsabiedrības vaibstus.

Larss Tūnbjērks 90. gadu vidū ir dokumentējis Liepājas Karostu un šis materiāls ir kļuvis par veselu fotoizstādi, kas rāda padomju okupācijas pamesto teritoriju sirreālo ainavu.

Mākslas stacijā Dubulti tiks parādīta Karostas sērija un vēl divas Larsa Tūnbjērka fotosērijas - “Es mīlu Burosu”, kas veltīta fotogrāfa dzimtajai pilsētai Zviedrijā, kā arī starptautiski novērtēto sēriju “Biroji”, kas rāda, cik tehniski un psiholoģiski samudžinātos stāvokļos funkcionē mūsdienu globālais birojs.

Larsa Tūnbjērka (1956-2015) izstāde top, pateicoties Zviedrijas vēstniecības Latvijā ierosmei un zveidru režisores Modas Nikanderes, kā arī latviešu fotogrāfes Intas Rukas mudinājumam. Izstāžu programmu atbalsta Jūrmalas valstspilsētas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Izstādes atklāšana notiks piektdien, 25. oktobrī, plkst. 17.00.

Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 14.00 visi interesenti aicināti uz pastaigu izstādē kopā ar Modu Nikanderi un Intu Ruku. Ekskursiju vadīs izstādes kuratori Inga Šteimane un Luvs Jonsons.

8. decembrī plkst. 14.00 izstādes ekskursija kopā ar kuratori Ingu Šteimani; 12. janvārī plkst. 12.00 izstādes ekskursija kopā ar kuratori Ingu Šteimani.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Neuztraucieties — tie visi ir labojami. Pirmkārt, jūs varat savainot sevi. Masturbācija parasti ir nekaitīga, taču ir iespējams nodarīt sev pāri, ja iet pārāk smagi vai pārāk ilgi.

Svarīgākais