TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. oktobrim

4.lapa

Flauta un arfa vienotā harmonijā

Foto: publicitātes

Piektdien, 25. oktobrī, plkst. 19.00 Kultūras centrā “Imanta” (Anniņmuižas bulvārī 29) uz kamermūzikas koncertu “Gaismas pilsētas mūzika” aicina duets - flautiste Dita Krenberga un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli (attēlā).

Duets, kas izpilda 19. un 20. gadsimta franču un itāļu kamermūziku, klausītājiem piedāvās izsmalcinātu un daudzveidīgu repertuāru, kas godinās Parīzes kā kultūras epicentra tradīcijas.

Koncerta programmā būs dzirdami dažādu laikmetu un stilu komponistu darbi, kuri rakstījuši mūziku flautai un arfai - diviem instrumentiem, kuru skaņas maģiski saplūst vienotā harmonijā.

“La Belle Époque” jeb “Skaistais laikmets” skanēs Kamila Sensānsa, Žaka Ibēra un Filipa Gobēra mūzikā, tai līdzās - Parīzē teju 10 gadus pavadījušā itāļu opermeistara Gaetāno Doniceti “Larghetto e Allgero”, kā arī lielmeistaru Kloda Debisī un Morisa Ravēla ērā jeb 20. gadsimta sākumā dzimušo Marka Bertomjē un Ežēna Bozā darbi.

Šis koncerts būs aizraujošs piedzīvojums, kas aizvedīs klausītājus uz Parīzes mūzikas pasauli, izceļot tās daudzveidību un šarmu, ko atklās Ditas Krenbergas un Dārtas Tisenkopfas-Muselli saskaņotais un izteiksmīgais duets.

Dita un Dārta duetā saspēlējas kopš 2022. gada, kā pirmo kopdarbu veidojot programmu festivālam “Ziemas Kamermūzika” Rīgas Domā, kas izskanēja arī Latvijas Radio 3 ēterā. Veiksmīgas sadarbības iedvesmotas, mūziķes turpinājušas ar koncertiem viesoties Kuldīgā, Mazajā Ģildē, Lūznavas muižā, Stāmerienas pilī un Lielstraupes pilī.

Dueta fokusā līdz šim bijusi 19. un 20. gs. franču un itāļu kamermūzika, kas ietver neskaitāmas vērtīgas lappuses šim instrumentu sastāvam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Neuztraucieties — tie visi ir labojami. Pirmkārt, jūs varat savainot sevi. Masturbācija parasti ir nekaitīga, taču ir iespējams nodarīt sev pāri, ja iet pārāk smagi vai pārāk ilgi.

Svarīgākais