TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. oktobrim

10.lapa

“Borowa MC” - 20

Foto: publicitātes

Sestdien, 19. oktobrī, plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS savu 20 gadu jubileju svinēs grupa “Borowa MC” (attēlā).

Koncertā, kurā kā viesi piedalīsies jauniešu ansamblis “Skonai”, skanēs gan grupas populārākās dziesmas - “Vysskaistuokai meitiņai”, “Maņ navajag”, “Iededzies par Latviju”, gan retāk skanējuši, taču mūziķiem pašiem mīļi un būtiski skaņdarbi.

“20 gadi - mūzikā tas liekas cienījams vecums, kad ir ko atcerēties. Kā sākām, kā rakstījām pirmās dziesmas, spēlējām pirmos koncertus un nespējām noticēt, ka mūsu dziesmas spēlē pa radio.

Kopš tiem laikiem - desmitiem jaunu dziesmu, simtiem koncertu un tūkstošiem atmiņu.

Bet no otras puses - aizvien tik daudz ideju jaunām dziesmām un projektiem. Mūs klausītāji ir lutinājuši ar savu mīlestību un uzmanību šo gadu laikā, un mēs esam devuši savu enerģiju un mīlestību atpakaļ. Šie jubilejas koncerti tieši tādi arī būs - atskatoties paveiktajā, ar domām par rītdienu. Noteikti spēlēsim un kopā dziedāsim grupas populārākās dziesmas, kā arī līdz šim mazāk spēlētas, bet mums pašiem mīļas un svarīgas dziesmas,” saka grupas līderis Aigars Runčis. Viņu ļoti aizkustināja šajā vasarā dzirdēts stāsts.

“Meitene bērnībā tik ļoti fanoja par “Borowu”, ka bija izveidojusi kladi ar izgriezumiem par grupu, dziesmu vārdiem, viņa zināja no galvas visas lirikas, dziedāja līdzi koncertos. Ar smaidu atceros, ka no tādām aktīvajām fanēm man bija bail, jo viņas piefiksēja katru misēkli ar dziesmas tekstiem. Un vasarā viņa bija priecīga un iedvesmota satikt mūs atkal, atcerēties senākus laikus un piedzīvot jaunas emocijas mūsu koncertā,” stāsta Aigars Runčis un aicina visus “Borowa MC” fanus satikties šajā koncertā.

Grupa “Borowa MC” dibināta 2004. gadā, un izdevusi trīs studijas albumus. Grupā darbojas Aigars Runčis, Guntra Kuzmina-Jukna un Ingars Gusāns.

Atceries, kas notika...?

Svarīgākais