Kultūras pasākumi līdz 18. oktobrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Ābolu gads

Foto: publicitātes

Mākslas galerijas “Bazar’t” telpās t/c "Mols" 2. stāvā skatāma mākslinieces Ilzes Laizānes personālizstāde “Ābolu gads”.

Izstādē apskatāmi vairāki eļļas tehnikā veidoti darbi, kas tapuši gan pēdējo gadu laikā, gan šajā vasarā.

Mākslinieci interesē vārdos neizsakāmais, nenotveramais mirklis un forma, sievišķā un vīrišķā enerģija, kas ir vienlīdz svarīgas mūsu dzīvē, jo tās ir neticami jaudīgas.

Izstādē vairāk tiek pētīta sievišķā daba un tās maģiskums. Sievišķā enerģija, kas bauda dzīvi un mīlestību, bauda skaistumu, dabu un krāsas.

Tās dabā ir dejot, svinēt, greznoties. Dabas ainas, ziedošās pļavas, ziedi, putni iemieso sievišķo, radošo enerģiju, kuras fiziskais skaistums ir redzams un taustāms.

Ilzes Laizānes glezniecība ir radīta, it kā meditējot, bez stresa un depresijas, tādā kā apgaismības stāvoklī ar sajūtu, ka roku un prātu kāds vada. Ar sajūtu, ka atroties starp prātu un sirdi, ķermeni un garu. Darba gaitā notiek atslēgšanās no ikdienas realitātes un sakas ceļš pašai pie sevis.

Gleznās attēlotas simboliskas, figurālās kompozīcijas, aiz kuru skaistuma slēpjas kāds patiess stāsts, noslēpums. Māksliniece ir reālisma virziena gleznotāja, kura, iespaidojoties no dabas, rada jaunus motīvus, ar ko iepriecināt savas mākslas cienītājus, draugus un vienkāršus garāmgājējus.

Savos gleznojumos autore pauž emocijas, transformējot tās gatavās gleznās, balstoties uz no vis apkārtesošās dabas esamības bezapziņas vēstījumu. Jaunrades procesā tieši daba ir iedvesmas avots. Tēli, kuru raksturs ir lirisks, poētisks, pakārtoti krāsai, ritmam un vīzijai. Tie tiek demonstrēti nevis kā reāli, bet gan kā mitoloģiskas, simboliskas būtnes, kurām ir cieša saistībā ar dabu, kaut arī nozīmīga paliek autores sapņu iztēles loma. Attēlotas ne tikai ar redzi uztveramas lietas, bet tai radīti arī nereāli tēli, kuri ar savu formu un apjoma smalkajām detaļām mēģina sazināties ar skatītāju. Darbi izpildīti eļļas tehnikā, kas apvienota ar zīmējumu.

Izstāde ar nosaukumu “Ābolu gads” ir mākslinieces vēstījums pievērsties procesiem, sajūtām, ko varam uztvert sajust un galvenais ieraudzīt.

Izstāde apmeklētājiem būs apskatāma līdz 31. oktobrim, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00 mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā).

Publicitātes foto

Tikmēr Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” vēl līdz 30. oktobrim aplūkojama mākslinieces Ilzes Laizānes izstāde “Sievišķā puse”. Tur izstāde bez maksas aplūkojama katru dienu no plkst. 09.00 līdz 20.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Masturbācija vīriešiem noder tik daudzos veidos. Tā var mazināt stresu, uzlabot garastāvokli un palīdzēt aizmigt. Regulāra ejakulācija var pat samazināt risku saslimt ar prostatas vēzi un palīdz dzīvot ilgāk. Bet kā tas ietekmē testosteronu?

Svarīgākais