Kultūras pasākumi līdz 18. oktobrim, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Citādāks skats uz mākoņiem

Foto: publicitātes

Galerijas “Bazar’t” telpās t/c “Mols” otrajā stāvā aplūkojama mākslinieces Maijas Muižnieces darbu izstāde “Cumulus”.

“Cumulus” ir Maijas Muižnieces jaunākā personālizstāde. Tajā ir skatāmas mākslinieces pēdējā laikā tapušās gleznas, kurās vairumā dominē mākoņu tēma. Gaisīgi izplūdušais un nosacīti konkrētais mākonis - kā tēls, simbols un dabas elements, mūžīgi mainīgais un neaptveramais.

Izstāde piedāvā citādāku skatu uz mākoņiem, kas kļūst par dabas un cilvēka apziņas mijiedarbības simbolu.

Cumulus jeb gubu mākoņi ir kā debesīs izmētātās kalnu grēdas ar stingru, pelēku pamatu. Tie veidojas siltajam gaisam lēni ceļoties virs Zemes, atstājot visu lieko lejā. Spalvu, slāņu vai citi mākoņi, tie sekos vērotājam, pavadīs to, rādīs un dzēsīs tālāko ceļu. Pakļaujies un iekļaujies…

Publicitātes foto

Mākoņi ir debesu tekstūra, katrs redz savu - ziloni, māju vai nākotni. Tie ir ilūziju mākoņi - neaptverami, bet vienlaikus dziļi personiski un aicinoši.

Māksliniece aicina just, ļauties, apjaust un būt, iegrimt dabas mirkļu noskaņās un izjūtās. Aizmirst steigu, prāta rosību un sadzīviskās darīšanas, spriedumus un aizspriedumus. Apturēt laiku - lai rit dārgās dzīves sekundes savā vaļā. Arī mēs esam dabas daļa, dzīvs brīnums, dabas radīts. Kopā ar visu brīnumaino pasauli ap mums.

Publicitātes foto

Gleznotāja Maija Muižniece rada dabas noskaņu stāstus uz audekla.

Tie ir mierpilni un rimti dabas fragmenti, kas ar savu strāvojumu atsauc atmiņā reiz piedzīvotas sajūtas.

Publicitātes foto

Maija Muižniece (1981) ir ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu glezniecībā, iepriekš absolvējusi Rozentāla koledžu un apguvusi pedagoģisko izglītību, lai profesionāli dalītos savā radošajā pieredzē mācot gleznošanu.

Maijas Muižnieces izstāde “Cumulus” mākslas galerijā “Bazar’t”, t/c “Mols” 2. stāvā (Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 31. oktobrim (katru dienu no plkst. 12.00 - 19.00).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Masturbācija vīriešiem noder tik daudzos veidos. Tā var mazināt stresu, uzlabot garastāvokli un palīdzēt aizmigt. Regulāra ejakulācija var pat samazināt risku saslimt ar prostatas vēzi un palīdz dzīvot ilgāk. Bet kā tas ietekmē testosteronu?

Svarīgākais