TEĀTRA AFIŠA oktobrim

3.lapa

VIESIZRĀDE

Mīlestības piedzīvojums

Foto: publicitātes

Otrdien, 1. oktobrī, Liepājas teātris uz “Tabakas fabriku” Rīgā ved mazās zāles izrādi, kas Liepājā pilnās zālēs tiek spēlēta jau 5 gadus - kanādiešu dramaturga Bernarda Sleida melodrāmu „Nākamgad tai pašā laikā”, ko iestudējis režisors Sergejs Ščipicins.

Tas ir stāsts par vīrieti un sievieti - Džordžu un Dorisu, kuri, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, par spīti tam, ka abi ir precējušies ar citiem cilvēkiem.

Šī viena vakara sakars pāraug tikšanās reizēs 24 gadu garumā, kad abi, kā norunāts, tiekas reizi gadā - vienā un tajā pašā datumā, vienā un tajā pašā vietā - kādas nomaļas lauku viesnīcas numuriņā.

Publicitātes foto

Ļaujoties mīlestības piedzīvojumam un pārrunājot neskaitāmus jautājumus par dzīvi, bērnu audzināšanu, laulību un nāvi, abiem izdodas rast patiesu tuvību.

Lai gan izrādē tiek risināti jautājumi, kuriem nav laika noilguma, reālā lugas darbība norit pagājušā gadsimta 50. - 70. gados. Lai iezīmētu šo laikmetu, režisors pastiprināti pētījis mūzikas vēsturi, izrādē skanēs šo gadu populārākās dziesmas aktieru dzīvā izpildījumā.

Izrādē piedalās: Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Everita Pjata-Gertnere vai Laura Jeruma un Kaspars Kārkliņš.

Teātris neiesaka iestudējumu skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Plūmju ievārījums izceļas ar spilgto garšu un aromātu. Plūmju ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem. Dārzeņus, augļus un ogas vislabāk ēst to nogatavošanās sezonā.