TEĀTRA AFIŠA oktobrim

26.lapa

KONCERTPROGRAMMA

Nerātni joki un dziesmas

Foto: publicitātes

Šoruden pie skatītājiem visā Latvijā dosies jestra koncertprogramma “Nerātnie joki un dziesmas”, kurā apvienojušies populārie aktieri Andris Bērziņš, Edgars Pujāts un Imants Strads (attēlā). Koncertprogrammas pirmizrāde - trešdien, 30. oktobrī, plkst. 19.00 Talsu Tautas namā.

Kā sola mākslinieki, koncertos netrūks ne pikantu joku iz dzīves, ne sarunu ar publiku, tāpat tiks apspriestas populārā un arī Latvijā labi zināmā dāņu karikatūrista Herlufa Bidstrupa (1912-1988) daiļrade.

Savukārt koncertu muzikālajai daļai kungi izvēlējušies labi zināmo “Dziesmu par zaķiem” (no kinofilmas “Briljantu roka”), sirsnīgo dziesmiņu “Ak, Trīnīt, manu sirdspuķīt”, kuru savulaik izpildīja leģendārais aktieris Ēvalds Valters, “Kur ir mana lidmašīna” no grupas “Prāta vētra” repertuāra, dziesmas no “Čikāgas piecīšu” daiļrades - “Trīs vecenītes” un “Kurpniekzeļļi”; skanēs arī dziesmiņa “Nauda” no Brāļu Laivinieku repertuāra u.c. skaņdarbi.

“Visa dzīve ir humora, joku un pārpratumu pilna - vai tas būtu saistīts ar dakteriem, sievietēm vai naudu.

Mūsdienu pasaule ir tā iekārtota, ka izdzīvot var tikai jokojot.

Es uztveru dzīvi kā izrādi teātrī, humora pilnu! Humors ir tajā, ka es vispār vēl esmu dzīvs! Un vispār es esmu “ne tāds, kā visi citi”. Man izdzīvot palīdzējis tas, ka jau pamostoties, es smaidu un dziedu. Ar dziesmu pa dzīvi! Smaidiet, dziediet, jokojiet un uztveriet šo pasauli kā lielu komēdiju, jo citādāk dzīve būs tā, kas pasmiesies par jums. Lai smieklu krunciņas vairo jūsu skaistumu, un lai humors atjauno veselību!” aicinot uz koncertizrādi, saka aktieris Andris Bērziņš.

Savukārt Edgars Pujāts piebilst: “Nav nozīmes vārdiem, kuri ir tikai vārdi. Nozīme ir vārdiem no sirds... Acīs prieku, lūpās - smaidu, un lai sirdī mūžīgs pavasar’s...”

Par muzikālo pavadījumu gādās grupa «ARMaestro» Anatolija Livčas vadībā.

Dzīvesstils

Daudzas mājsaimnieces meklē receptes vienkāršam un garšīgam ēdienam, ko pagatavot vakariņām visai ģimenei. Viegli salāti ar krabju nūjiņām būs īsts hīts uz galda. Ja gribas ko pavisam jaunu, tad krabju nūjiņas ar zirņiem var pagatavot gandrīz katru dienu. Tas ir lēti un ļoti ātri.

Svarīgākais