TEĀTRA AFIŠA oktobrim

15.lapa

PIRMIZRĀDE

Un kad tad jums būs bērni?

Foto: publicitātes

Piektdien, 11. oktobrī, plkst. 19.00 pirmizrāde Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē „Lielais dzintars” - Ludmilas Roziņas luga “Dievs ir šeit”. Režisors - Valters Sīlis.

“Un kad tad jums būs bērni?” Šo jautājumu pārim mēdz uzdot ziņkārīgi svešinieki, bet dažreiz arī paši tuvākie, tomēr ne vienmēr viņi ir gatavi dzirdēt godīgas atbildes. “Nekad. Kad Dievs būs lēmis, bet Dievam nepatīk IVF.” Citiem sanāk no pirmās reizes - nejauši un pat izsargājoties, citi neatlaidīgi mēģina vairākus gadus.

Vai šie pārbaudījumi ir Dieva dāvana vai sods?

Izrādes darbība notiek radīšanas brīdī, kas ir gan kaislīgs, gan komisks, gan naivs, gan neprognozējams. Kad cilvēkam tiek atņemta “brīvās gribas” pults, viņš vistuvāk pietuvojas sarunai ar Dievu un uzdod neērtus jautājumus. Tādus, kurus dzirdot, iespējams, pat Dievs ievelk elpu un samulst. Izrāde par cerību un to, ka cilvēka piedzimšana nav pašsaprotama.

„Pirmo reizi izlasot Ludmilas Roziņas lugu, es nokļuvu spriedzes pilnā emociju karuselī un uzreiz šķita svarīgi ar šīm emocijām dalīties. Stāstā ir brīži, kad izrādes varone šķiet tik vientuļa savā pieredzē, un tomēr šādas vientulības saliņas, kurās cilvēki ir vieni paši ar savām izvēlēm un izjūtām, ir ļoti daudzas,” par izvēli iestudēt šo darbu saka režisors Valters Sīlis.

„Teātris dod iespēju dramatiskā formā par šīm izjūtām runāt un kaut nedaudz šo vientulību mazināt. Šis ir dramatisks darbs par ļoti privātām un sāpīgām izvēlēm, bet tam ir izdevies ļoti precīzi portretēt laiku un vidi, kurā pašlaik dzīvojam,” viņš papildina.

Lomās: Kintija Stūre, Valts Skuja, Everita Pjata-Gertnere.

Izrādei palīdz tapt māksliniece Ieva Kauliņa un gaismu mākslinieks Viesturs Andersons.

Nākamās izrādes: 12. un 20. oktobrī plkst. 14.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.

Svarīgākais