TEĀTRA AFIŠA oktobrim

13.lapa

PIRMIZRĀDE

Stāsts par Pepiju

Foto: publicitātes

Sestdien, 5. oktobrī, plkst. 18.00 Dobeles pilsētas kultūras namā pirmizrāde - Arņa Medņa “Pepijas dziesmas” Latvijas Jaunatnes teātra izpildījumā.

Pepilota Viktorija Rullgardīna Kristaminta Eiframa meita Garzeķe, jeb vienkārši Pepija, Tomijs un Annika jau vairākkārtīgi ir redzēti uz dažādām skatuvēm, filmās un animāciju filmās.

Arī 2002. gadā, kad Latvijas Nacionālajā teātrī savu pirmizrādi piedzīvoja muzikālā izrāde “Pepija Garzeķe” ar komponista Arņa Medņa brīnišķīgi aizraujošo dziesmu ciklu.

Teju ikvienam ir zināms, ka Pepija ir meitene, kuras mati ir burkānu krāsā un cieti pītās biželes slejas katra uz savu pusi.

Tomēr tikai retais atceras, ka Pepija savu ērmīgo tērpu ir veidojusi pati - kleita klāta krāsainām lupatiņām, garās zeķes dažādās krāsās un Pepijas tēta Dienvidamerikā pirktās kurpes tikai tik vien kā vairākus izmērus par lielu… Šādu tēlu gribas satikt vēl un vēl! Stāstu par Pepiju - meiteni, kuras “māmiņa ir eņģelis un tētis nēģeru karalis” - nav iespējams izstāstīt bez jautrības un smiekliem! Arnis Mednis savā mūzikā ļauj ieskanēties Pepijas izcili interesantajai personībai! Atbalstot komponistu, Latvijas Jaunatnes teātris izdziedās un izspēlēs šo stāstu dziesmu spēlē “Pepijas dziesmas”! Koncertuzvedumā piedalīsies Ieva Sutugova, Miks Galvanovskis, Sandija Misika, Māris Skrodis, Jānis Kirmuška un Pēteris Galviņš.

Nākamās izrādes:

- 8. oktobrī plkst. 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī,

- 16. oktobrī Ulbrokā, “Ulbrokas pērlē”,

- 17. oktobrī plkst. 19.00 Jelgavas Kultūras namā,

- 25. oktobrī plkst. 19.00 Ādažu Kultūras centrā,

- 26. oktobrī plkst. 12.00 Mārupes Kultūras namā,

- 27. oktobrī plkst. 12.00 Siguldā, Kultūras centrā “Siguldas devons”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.