TEĀTRA AFIŠA oktobrim

11.lapa

PĒDĒJĀ IZRĀDE

Violetas Valerī mīlestību mūsdienu Parīzē

Publicitātes foto

Piektdien, 4. oktobrī, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta Džuzepes Verdi/Edgara Mākena melodrāma “La Kritusī”.

Dāma ar kamēlijām, Violeta Valerī vai traviata jeb kritusī. Kas patiesībā ir šī sieviete, kas slēpjas daudzo vārdu aizspogulijā? Viņas pasaule balstās pašas radītajās ilūzijās.

Zinot neizbēgamo nāves tuvošanos, Violeta vēlas vēl piedzīvot patiesu beznosacījuma mīlestību. Vai tā ir abpusēji iespējama?

Sapludinot Dimā un Verdi operas “Traviata” motīvus ar dramatisko teātri jaunā mūzikas teātra izrādē, tās veidotāji atraisa melodrāmas smeldzi un spēles ar pazīstamiem kodiem, vēstot par Violetas Valerī mīlestību mūsdienu Parīzē.

Publicitātes foto

Režisore - Ināra Slucka, dramaturgi - Ināra Slucka, Evarts Melnalksnis, kostīmu māksliniece - Keita, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, komponists - Edgars Mākens, mūzikas konsultants - Kaspars Ādamsons, horeogrāfe - Anna Abalihina, producenti - Linda Helviga, Rihards Gāle.

Lomās: Dita Lūriņa vai Kitija Mināte, Raimonds Celms vai Daumants Kalniņš, Mārcis Maņjakovs vai Juris Hiršs, Daiga Gaismiņa vai Maija Doveika, Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Uldis Siliņš, Ieva Aniņa, Elizabete Lielmane, Ainārs Ančevskis, Ance Kukule-Sniķere.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Vai ar veselu sirdi ir iespējams nodzīvot līdz sirmam vecumam un kas jādara, lai tā notiktu. Sirdslēkme var atnākt bez sāpēm, tāpēc ārsti iesaka pulsu un asinsspiedienu pēc 40 gadiem mērīt katru dienu.