Kultūras pasākumi līdz 4. oktobrim, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, filma un tikšanās, Baltijas baleta festivāls, Miķeļdienas svinības.

29. starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Foto: publicitātes

No 3. oktobra līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs norisināsies 29. starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Tā mākslinieciskā direktore Lita Beiris (attēlā) šogad skatītājiem piedāvās dziļus, pasaulīgus un kaislīgus stāstus dejas valodā.

Visspilgtāk festivāla moto “No klasikas līdz avangardam” atspoguļosies jau tradicionālajā bezmaksas atklāšanas koncertā 3. oktobrī. Tas sola deju stilu daudzveidību Latvijas jauno horeogrāfu un dejotāju sniegumā tirdzniecības centrā “Origo”.

Publicitātes foto

Savukārt otrs brīvpieejas pasākums būs foto izstāde “Dejas lidojums - Vanemuines baletam 85”, kur fotogrāfijās atainotas personiskas attiecības - stāsti caur deju.

Tā būs apskatāma no 4. līdz 13. oktobrim Rīdzenes ielā. Izstāde šogad iekļauta arī Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 programmā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Pārtikas un ēdiena gatavošanas pasaulē olas pieder pie savas kategorijas. Profesionālajā virtuvē olām ir tūkstoš lietojumu. Neviens nevēlas vecas olas, taču virtuvē ir gadījumi, kad olām, kam ir vismaz nedēļa, var būt labākas īpašības un tās var būt labāka izvēle nekā svaigākas alternatīvas.

Svarīgākais