13 kultūras pasākumi līdz 27. septembrim, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Knuta diena

Foto: publicitātes

Jau tradicionāli 26. septembrī Salaspilī tiek svinēta “Knuta diena” - dzejniekam, atdzejotājam, publicistam, valstiskuma balvas saņēmējam Knutam Skujeniekam (1936-2022, attēlā) veltīts sarīkojums.

Šogad Knuta dienā iecerēti divi centrālie notikumi: Knuta Skujenieka dzīvei un dzejai veltīta tūrisma maršruta - dzejas pastaigas prezentācija un dzejniekam veltīts muzikāli literārs koncerts “Kā klājas?”.

Koncertā "Kā klājas?" mūzika mīsies ar fragmentu lasījumiem no kādas mazas vijolnieces vēstulēm Knutam un dzejnieka sirsnīgām atbildēm uz tām. Koncertā piedalīsies Karlīnas Īvānes studijas “Vijolīte” audzēkņi un draugi, kā arī Rūta Kronberga un Dainis Īvāns teicēju lomās.

Koncerts “Kā klājas?” notiks Nacionālā botāniskā dārza vides izglītības centrā “Botania” (Miera ielā 1, Salaspilī).

Ieeja koncertā ir bez maksas, saņemot ielūgumu Salaspils novada bibliotēkā vai Salaspils novada Tūrisma informācijas centrā. Vietu skaits ierobežots. Ielūgumi pieejami, sākot no 9.09.2024.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais