TOP 10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. septembrim

6.lapa

Veiksmīga mākslinieka dzīves neveiksmes

Foto: publicitātes

Ceturtdien, 26. septembrī, plkst. 19.00 pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) - Žaka Ofenbaha opera četros cēlienos “Hofmaņa stāsti”. Režisors - Aiks Karapetjans.

Hofmanis atceras gadījumus, kad ir bijis patiesi iemīlējies: graciozajā Olimpijā, kas izrādījās zinātnisks izgudrojums, nevis dzīva sieviete; smagi slimajā Antonijā, kuru nogalināja viņas aizraušanās ar vokālo mākslu; un kurtizānē Džuljetā, kuras interese par Hofmani bija savtīga un ātri gaistoša. Hofmanis ir pārliecināts, ka Stella, kuru viņš neprātīgi mīl šobrīd, ir ideālā sieviete, jo apvieno sevī Olimpijas, Antonijas un Džuljetas labākās īpašības.

Žaka Ofenbaha “Hofmaņa stāsti” tapuši pēc E. T. A. Hofmaņa stāstu motīviem, kas izspēlē mīlas iedomas un patiesu mīlestību, komponistam ļaujot radīt bagātīgu muzikālo partitūru.

Latvijas Nacionālajā operā “Hofmaņa stāstu” piektais iestudējums top franču maestro Frederika Šaslēna (Frédéric Chaslin) muzikālajā vadībā. Režisora Aika Karapetjana versijā šī opera būs aizraujoši jautrs un vizuāls piedzīvojums ar skaistu mūziku.

Radošā komanda: muzikālais vadītājs un diriģents Frederiks Šaslēns, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfs Miķelis Fišers, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks Euģenijus Sabaļausks, horeogrāfe Linda Mīļā.

Lomās: Džordžo Berrudži, Artjoms Safronovs, Annija Ādamsone, Inga Šļubovska-Kancēviča, Inna Kločko, Jūlija Vasiļjeva, Dana Bramane, Tatjana Trenogina, Štepānka Pučālkova, Laura Grecka, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Edgars Ošleja, Ilona Bagele, Kalvis Kalniņš, Rihards Millers, Jānis Apeinis, Juris Ādamsons, Armands Siliņš-Bergmanis, Dainis Kalnačs, Andris Kipļuks un Evija Martinsone.

Izrādes valoda: franču, tulkojums titros: latviešu, angļu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais