17 kultūras pasākumi līdz 20. septembrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Merķelis. Latvieši. Mēs

Foto: publicitātes

Baltvācu izcelsmes Eiropas mēroga apgaismības darbiniekam Garlībam Helvigam Merķelim šogad aprit 255 gadi. Tā kā Merķelis ir dzīvojis Katlakalnā, Depkina muižā un bijis Katlakalna draudzes loceklis, tad Katlakalna draudze, godinot Merķeļa piemiņu, izveidojusi viņam veltītu vides objektu izstādi baznīcas dārzā.

Sestdien, 14. septembrī, plkst. 19.00 pie Katlakalna draudzes nama aicina visus uz koncertstāstu “Merķelis. Latvieši. Mēs”.

Žurnālistes Anitas Freibergas vēsturiskajos faktos balstītais stāsts ir gan par Merķeli, par viņa laiku un uzdrīkstēšanos rakstīt grāmatu “Latvieši”, gan par jaunlatviešiem, kuriem šī grāmata deva impulsu latviešu pašapziņas modināšanai, gan par Rīgas Latviešu biedrību, kas, izrādot cieņu Merķeļa veikumam, Katlakalna kapos Merķeļa atdusas vietā uzlikusi kapakmeni ar plāksni - “Par piemiņu no pateicīgajiem latviešiem celts no Rīgas Latviešu biedrības 21. oktobrī 1869.”, gan visbeidzot par mums - latviešiem šodien.

Koncertstāsta lasījumā piedalīsies Katlakalna draudzes locekļi, viņu domubiedri un draugi, Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis, Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris un kamerkoris “Austrums” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā, komponiste Lauma Kazaka (ģitāra, balss), Laima Miltiņa - Rode (balss, attēlā), aktrise Maija Arvena, pianists Jānis Miltiņš un perkusionists Arnis Stepiņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais