17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Agneses Kurzemnieces meža kolekcijas skate

Saulrietā. / Foto: publicitātes

Gleznotāja Agnese Kurzemniece un mākslas galerija “Bazar’t” aicina uz izstādi “Koku skaitītājas mežonīgā dzīve”.

“Mežs manā DNS ir ieaudzis dziļi. Neskaitāmas stundas esmu tur pavadījusi, katrā gadalaikā un dažādās diennakts stundās.

Bērnībā tur kāpu kokos, jaunībā meklēju iedvesmu, un vēl tagad tur atrodu mieru. Tur dzimst manas idejas, tur mani apņem smaržas, gaismas spēles un krāsu maģija.

Kā teicis kāds gudrs vīrs, mežs ir Dieva katedrāle. Tagad aicinu uz savu personīgo meža telpu - izstādi “Koku skaitītājas mežonīgā dzīve”. Šeit esmu apkopojusi dažādas gleznas, kurās mežs ir attēlots visdažādākajos veidos - gan kā galvenais varonis, gan kā fons citiem stāstiem. Starp tām atradīsi gan vecākas, man mīļas gleznas, kā “Ikdienas laimes deva” un dažas no “Meža meiteņu” sērijas, gan arī pavisam jaunas, šīs vasaras meža tēmas interpretācijas.

Atkusnis. / Publicitātes foto

Jāatzīst, “izstāde” ir pārāk nopietns vārds šādam pasākumam. Drīzāk tā ir manas personīgās meža kolekcijas skate, ar ko esmu nolēmusi padalīties ar citiem. Aicinu tevi uz meža meditāciju - tikai šoreiz, nevis pa takām, bet gan galerijas telpā.”

Agnese Kurzemniece nāk no akadēmiskā vidē izglītotu mākslinieku ģimenes, līdzās mātei, māsai un brālim ir cieši saistīta ar māksliniecisko jaunradi. Agnese savu mākslinieces ceļu sāka Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, pēc tam turpinot izglītoties Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, diplomdarbu izstrādājot Gunāra Kroļļa oforta meistardarbnīcā, kā arī piedalījusies Henrika Bēga netoksiskās dobspiedes darbnīcā Spānijā. Šobrīd turpina pilnveidot savu akadēmisko izglītību, studējot Latvijas mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas apakšnozares Kuratoru studiju programmā.

Vakara gaisma. / Publicitātes foto

Savu māksliniecisko ideju realizēšanai Agnese tiecās eksperimentēt un variēt ar vairākiem medijiem, galvenokārt grafikas tehnikām, zīmējumu un stjāglezniecību. Ilgstoši darbojas arī kā grafiskā dizainere gan digitālajām platformām, gan drukātajiem medijiem.

Pēdējos gados aktīvi pievērsusies akrila glezniecībai, tiecoties gleznās attīstīt savos grafikas darbos iesāktās tēmas, kuros vadošais izziņas motīvs un tēlojošais subjekts ir mūžam mainīgā sieviete, viņas attiecības ar pasauli. Balstoties savu studiju un pētniecības pieredzē, viņa savās gleznās aplūko arī mājas jēdziena tēmu un pievēršas ainavai kā konceptuālam tēlam.

Agneses Kurzemnieces izstāde “Koku skaitītājas mežonīgā dzīve” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 29. septembrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?