17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

18.lapa

Noklausies! Vitas Baļčunaites ideālā diena

Foto: publicitātes

Kāda ir tava ideālās dienas formula? Katram no mums tā ir atšķirīga, vadoties gan pēc konkrētā dzīves posma, emocionālajām, dvēseles vajadzībām, sajūtu uzskaņojuma.

“Ir reizes, kad diena var būt ideāla, kad pavadīta vienatnē ar grāmatu vai pastaigā pie dabas, darot “neko”, skatoties seriālus, tomēr ir citi gadījumi, kad uzpildām personīgās baterijas “dodoties cilvēkos” - satiekoties ar sev mīļajiem, draugiem, ģimeni vai vienkārši ceļojot, iepazīstot jaunas vietas, cilvēkus.

Publicitātes foto

Tāpat kā jūra ir mainīga, arī dzīve sniedz gan kāpumus, gan kritumus, tai pat laikā jebkurai emocijai ir vērtība mūsu ikdienā.

Arī skumjas, ja vien tās izdzīvojam, ne noliedzam, spēj palīdzēt dziedināt dvēseles rētas, atklājot vietu priekam. Ja vien apzināti cenšamies saprast, ko katra situācija mums iemāca. Nav nejaušību Visuma lietu kārtībā. Esam te, lai mācītos, pilnveidotos, atklātu sevī snaudošo potenciālu, iespējas un piemērotos brīžos šajā izaugsmes procesā atbalstītu un iedvesmotu viens otru,” stāsta aktrise un dziedātāja Vita Baļčunaite (attēlā).

Viņasprāt, katrā no mums ir dievišķā dzirkstelīte. Caur mums esība, dievišķais iepazīst pats sevi. Mēs katrs kā neatkārtojams puzles gabaliņš esam daļa no vienotā kopuma.

Publicitātes foto

“Dabas klātbūtne spēj dziedināt, iedvesmot, uzmundrināt, jo arī paši esam daļa no tās, ja vien ikdienā par to atceramies un nepazūdam tehnoloģiju plašumos.

Man personīgi jau no bērnības ir īpašas attiecības ar jūru, tās tuvums jebkurā gadalaikā uz mani iedarbojas meditatīvi - stiprina, palīdz atjaunoties, harmonizē sajūtas, dziedina, iedvesmo. Tāpēc, kad pirmo reizi pirms vairākiem gadiem izdzirdēju komponistes Anitas Rezevskas skaņdarbu “Ideāla diena”, tas norezonēja ar manām sajūtām un jau toreiz vēlējos to iedziedāt, vien līdz šim, ikdienas rosībā, nebiju iedalījusi tam brīdi. Šogad saņēmos. Uz jau iepriekš, pirms vairākiem gadiem, izveidota Aināra Paukšēna aranžēta, taustiņinstrumentu, ģitāras, čella iespēlēta pavadījuma, kas ierakstīts pie Jāņa Zvirgzdiņa (Džuliana) studijā. Savos koncertos, dzīvā muzikālā izpildījuma pavadījumā, šo skaņdarbu izraudzīšos dziedāt zemākā tonalitātē, jo tā manai balsij šī muzikālā kompozīcija izklausās piemērotāk, samtaināk.”

Publicitātes foto

Vita Baļčunaite uzskata: par to, kāds ir ideālais brīdis, mums atgādina daba, bērni, dzīvnieki, jo savās domās nenožēlo pagātni vai nepārdzīvo par t.s. nākotni, bet ir pilnībā klātesoši patreizējā brīdī.

“Saka, ka nav sliktu laikapstākļu, bet vien nepiemērots apģērbs. Arī tas, kāda izskatās mūsu dzīve, mēs un apkārtējie tajā, atkarīgs no mūsu pašu attieksmes.

Mēs paši un mūsu izvēles veido likteni, un tieši šis ir brīdis, kurā tapinām t.s. pagātni un nākotni. Lai katram no mums izdodas ideāls katrs brīdis!” novēl Vita Baļčunaite.

Dziesma “Ideāla diena”:

Dzied: Vita Baļčunaite, vārdi, mūzika: Anita Rezevska, aranžējums, taustiņinstrumenti, ģitāra, čella solo: Ainārs Paukšēns, vokāla, muzikālā pavadījuma ieraksts, “mikss”: Džulians (Jānis Zvirgzdiņš), video: Kristaps Ernstsons un Simons Doveiko.

Dzīvesstils

Domāšanas temps mēdz būt izšķirīgs situācijās, kad nepieciešama ātra reakcija. Ir cilvēki, kas ātras reaģēšanas iemaņas izmanto profesionālajā darbībā, kļūstot par specvienības kareivjiem, pilotiem vai smalkiem ķirurgiem, kad sekundēs pieņemti lēmumi nosaka dzīvību cenu.

Svarīgākais