17 kultūras pasākumi līdz 13. septembrim, apmeklējami bez maksas

13.lapa

Kultūras mantojuma dienas

Foto: publicitātes

Sestdien, 7. septembrī, un svētdien, 8. septembrī, Liepājas 17.-19. gadsimta interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” tiks atzīmētas “Eiropas kultūras mantojuma dienas 2024”, noteiktā laikā atverot muzeju bezmaksas apmeklējumam ikvienam interesentam un nodrošinot bezmaksas gida pakalpojumu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Sestdien, 7. septembrī, plkst. 11.00 Hoijeres nams aicina cilvēkus ar funkcionāliem traucējumiem uz bezmaksas ekskursiju gida pavadībā, bet 8. septembrī no plkst. 10.00 līdz 12.00 “Hoijeres kundzes viesu nama” apmeklējums bez maksas būs pieejams ikvienam.

2024. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas veltītas kultūras mantojuma pieejamībai un drošībai.

Uzmanība pievērsta trīs galvenajiem virzieniem: kultūras mantojuma publiskajai pieejamībai, piekļūstamībai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un drošībai, kas ietver arī sabiedrības atbildību un zināšanas par kultūras vērtību saglabāšanu.

Kultūras mantojuma statuss nedrīkstētu būt iemesls tam, lai nerisinātu vides pieejamības vajadzības. Daudzviet Latvijā un pasaulē kultūras mantojuma objekti kļūst arvien pieejamāki ikvienam sabiedrības loceklim.

Liepājas 17.-19. gs. interjera muzeja “Hoijeres kundzes viesu nams” restaurācijas darbu laikā pacēlāju ierīkošana veikta divējādi - gan aizsedzot iekārtas, gan pielāgojot jaunos elementus esošajam interjeram, kur skaidri nojaušamas jaunās konstrukcijas, tomēr tās ir pieklusinātas, neuzkrītošas un saplūst ar apkārtējo vidi. Abos gadījumos integrētie objekti ir apvienoti ar vēsturiskajiem tā, lai tie spētu līdzpastāvēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.