TEĀTRA AFIŠA septembrim

2.lapa

PIRMIZRĀDE

Mūsdienīga pasaka par Pelnrušķīti

Publicitātes foto

Svētdien, 1. septembrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī gaidāma jauna izrāde visai ģimenei - “Pelnrušķīte”. Režisore - Paula Pļavniece.

Stāsts par Pelnrušķīti būs balstīts visiem zināmajā scenārijā un notikumu secībā, tomēr to varoņu intereses un aizraušanās būs mūsdienīgas, aicinot arī skatītājiem aizdomāties par globālām aktualitātēm - piemēram, par izmirstošo dabisko pļavu saglabāšanu, kas šajā skatuves versijā ir Pelnrušķītes patiess dzīves aicinājums.

Arī princis šajā lugā būs ar dabai draudzīgiem hobijiem - viņu aizraus nevis ierastās medības, bet gan dārzniecība un biškopība.

Izrādes veidotāji sola, ka visas tradicionālās pasakas vērtības nekur nepazudīs - būs gan brīnumdare Feja, gan kristāla kurpīte, gan ķirbja kariete, bet visam pāri labestības un mīlestības uzvaras spēks.

Publicitātes foto

Izrādes radošo komandu režisores Paulas Pļavnieces (attēlā) vadībā veido scenogrāfe Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, komponists Reinis Sējāns, gaismu mākslinieks Niks Cipruss un horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs.

Lugas autore ir Linda Rudene, savukārt tulkojumu krievu valodā veido Lina Ovčiņņikova.

Publicitātes foto

Galvenajā - Pelnrušķītes - lomā izrādē iejutīsies aktrise Jūlija Berngardte (attēlā), bet pārējos varoņus atveidos virkne Čehova teātra vadošo aktieru, kā arī topošie aktieri - Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

“Klasiskais Pelnrušķītes stāsts ir zināms gandrīz katram, arī mūsu “Pelnrušķīte” iemiesos sevī nemainīgās šīs pasakas sastāvdaļas - princi, pamāti, kristāla kurpīti un citas.

Taču mūsu Pelnrušķīte vēlas ko vairāk par laimīgām beigām, kas beidzas ar kāzām, - viņa veido pati savu pasauli sev apkārt un rūpējas par tās krāšņumu un vērtībām.

Un tieši šādā pasaulē arī notiks liktenīgā satikšanās ar princi, un tad neizpaliks ne maģisku balles deju, ne citu pasakainu brīnumu,” stāsta režisore Paula Pļavniece.

Publicitātes foto

Nākamās izrādes: 3., 6. 7., 21. un 22. septembrī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais