TEĀTRA AFIŠA septembrim

14.lapa

PIRMIZRĀDE

Par apkārtējo pasauli, kas sen jau sajukusi prātā

Publicitātes foto

Trešdien, 18. septembrī, "Led Unit" hallē (Rāmuļu ielā 29, Rīgā) pirmizrāde režisora Dmitrija Krimova jaunajai izrādei "Ārprātīgo piezīmes" ar Čulpanu Hamatovu un Maksimu Suhanovu (attēlā) galvenajās lomās.

Šī ir pirmā režisora un mākslinieka Krimova izrāde krievu valodā, ko viņš iestudējis emigrācijā ar divu populāru mākslinieku piedalīšanos. Čulpana Hamatova un Maksims Suhanovs, kuri pirms gandrīz 30 gadiem spēlēja Valērija Todorovska filmā "Nedzirdīgo valsts", pirmo reizi atrodas kopā uz vienas skatuves.

Krimova izrādes izceļas ar īpašu radošo valodu, stilu un žanru sajaukumu.

Jaunajam darbam pamatā režisors licis paša sarakstītu tekstu - fantasmagorisku stāstu par cilvēkiem, kuri apjūk, kad nonāk citā telpā un laikā.

"Ārprātīgo piezīmju" varoņi ir divi samulsuši ļaudis, kuri ne pēc pašu gribas attapušies jaunos dzīves apstākļos. Nodrošināta sadzīve ir palikusi pagātnē - izrādes varoņiem jāatrod sava vieta un pielietojums svešā valstī, arī jauna vieta dzīvē, mērķi un orientieri.

"Šobrīd neizdzīvotas un nenodzīvotas dzīves problēma ir skārusi daudzus. Mūsu izrādes tēli ir aktieri, turklāt ne vairs jauni aktieri, viņiem šī sāpe ir vēl acīmredzamāka - tā burtiski uzgulusies virsū dzīvei un neļauj elpot. Resnītis ar aizdusu, kurš nav tēlojis ne Romeo, ne Merkucio, un aktrise, kura sapņojusi par Džuljetas un Antigones lomām, bet slēpjas vabolīšu un bizbizmārīšu kostīmos, - tas viss ir par mums. Par cilvēkiem. Par pēdējo iespēju," stāsta Dmitrijs Krimovs.

Čulpana Hamatova un Maksims Suhanovs kāpj uz skatuves kā aktieri Čulpana un Maksims, viņu tēli nemitīgi mainās un izspēlē te reālās dzīves notikumus, te dažādu literāro darbu ainas, aizrauj, satrauc, maldina un apmulsina arī skatītājus.

Čulpana Hamatova: "Šī izrāde vēsta par neprātīgu mīlestību, par vientulību un zaudējumu, par pienākuma apziņu un pašcieņu, par apkārtējo pasauli, kas sen jau sajukusi prātā - un, kā redzams, uz ilgu laiku.

Normālajā, parastajā teātrī es vairs nekad netēlošu Džuljetu, bet mūsējā esmu gan Džuljeta, gan Antigone, pat Anna Franka, kurai bija 13 gadu, - kamēr es esmu jau gandrīz četrreiz vecāka."

Idejas un iestudējuma autors un režisors - Dmitrijs Krimovs, scenogrāfija - Dmitrijs Krimovs, Pjotrs Vozņesenskis, videomākslinieks - Pjotrs Vozņesenskis, kostīmu māksliniece - Tatjana Dolmatovskaja, režisora producente: Inna Krimova. Viesizrāžu organizators -- producentu kompānija "Art Forte".

Nākamās izrādes: 19., 20. un 21. septembrī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.