TOP 10 notikumi kultūrā no 31. augusta līdz 6. septembrim

4.lapa

Grupas “Jumprava” 40 gadu koncerts

Foto: publicitātes

Ievērojot tradīcijas, sestdien, 31. augustā, grupa “Jumprava” atzīmēs Aigaru dienu ar vērienīgu koncertu “Jumprava XL”, šoreiz pulcējot grupas cienītājus Mežaparka Lielajā estrādē.

Kopš grupas dibināšanas tās pamatsastāvā ir Aigars Grāvers, Aigars Grauba, Aigars Krēsla un grupas dibinātājs Ainars Ašmanis.

“Jumprava XL” koncerta datums - 31. augusts - nav izvēlēts nejauši, jo tā ir Aigaru diena, kas grupai ir īpaša, jo tās sastāvā ir trīs Aigari, kuri šoreiz savu vārda dienu atzīmēs ar vērienīgu koncertu.

Jāpiebilst, ka Aigaru diena nav vienīgais svinību iemesls, jo šajā gadā “Jumprava” svin apaļu jubileju, kuras gadskārtas skaitlis, starp citu, ietverts arī koncerta nosaukumā - “Jumprava XL”. Koncerta nosaukumā “XL” apzīmē ne tikai gaidāmā notikuma vērienu un Jumpravas dziesmu lielo nozīmi latviešu kultūrtelpā, bet arī ar romiešu cipariem rakstīto skaitli 40.

Publicitātes foto

«Man liekas, ka «Jumpravas» fenomens, sauksim to tā, ir tas, ka mēs esam spējuši pašaizliedzīgi strādāt garas stundas, un cilvēki ir sadzirdējuši to, ko esam gribējuši pateikt.

Un, mūsuprāt, «Jumpravu» klausās tāpēc, ka savās dziesmās - gan ar vārdiem, gan mūzikā - mēs runājam par to, kas attiecas ne tikai uz mums četriem, bet uz visiem mums.

Un tikt sadzirdētiem - tā patiesi ir brīnišķīga sajūta! Tā ir liela Dieva dāvana,» domā Aigars Grauba. Jo daudzi pēc tā tiecas. Bet, kāpēc vienā gadījumā tas notiek, bet otrā nē, tas mūžam paliks lielais noslēpums.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?