TOP 10 notikumi kultūrā no 31. augusta līdz 6. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Belicka un Ķesteris, Pļavniece un Šapošņikovs, “Jumprava” un Klaidermans, “Sinfonietta Rīga” un Vidmanis.

Skarbi aizkustinošs un nežēlīgi maigs stāsts

Foto: publicitātes

Piektdien, 6. septembrī, plkst. 19.00 pirmizrāde mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” - izrāde “4”. Režisore - Rēzija Kalniņa.

Kas ir attiecības? Glamūrīgas sarunas un rutinēta sadzīve? Kad nonākam attiecību krīzē, vai slēpjamies katrs savā “bunkurā”? Un, kad tas notiek, pēkšņi attopamies vienā “bunkurā” vai “cietumā”. Vai ir izeja?

Cik daudz mēs ieraugām viens otrā, kad beidzot klusējam…? Cik maz mēs atveramies viens otram, kad noklusējam…?

Jaunais teātra iestudējums “4” ir Heinera Millera adaptācija no Šoderlo de Laklo slavenā romāna “Bīstamie sakari” (Les Liaisons Dangereuses). Tas solās būt viens no šī gada drosmīgākajiem un emocionāli intensīvākajiem uzvedumiem. Lugas darbība norisinās dekadentajā pirmsrevolūcijas Francijā, laikā, kad sabiedrības morālās vērtības ir uz spēles, un cilvēku iekšējās kaislības plosa viņu dvēseles.

Režisora un aktieru sniegums apvienosies, lai radītu emocionālu spriedzi, kas neļaus skatītājiem palikt vienaldzīgiem. Tas ir stāsts par bezizeju un tiem, kas tur mīt - cilvēkiem, kuru cīņa ar pašu ēnām atklāj tumšākās cilvēces puses.

“Uzticos saviem aktieriem, kuriem ir katram savs “sakaru” stāsts, kuru katrs viens izrādē “4” izstāstīs. Arī manējo… Lasīt starp rindām,” tā izrādes režisore Rēzija Kalniņa.

Tulkotājs - Voldemārs Rode. Lomās: Kristīne Belicka un Ģirts Ķesteris (attēlā) vai Jānis Āmanis un Laura Erdlāne.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais