Kultūras pasākumi līdz 6. septembrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Par dievišķo un cilvēcisko

Publicitātes foto

Piektdien, 30. augustā, plkst. 20.00 Limbažu Sv. Jāņa ev. lut. baznīcā notiks koncerts “Tehillim. Psalmi. Cilvēka ceļš” - par dievišķo un cilvēcisko, kas iecerēts kā krāšņs muzikāls piedzīvojums, savienojot dažādas fascinējošas kultūrtelpas.

Programmā: dažādu tradīciju psalmu dziedājumi latīņu, senebreju, latviešu, vācu un gruzīnu valodā. Programmu caurvij lasījumi un komentāri.

“Tehillim” ir ebreju vārds, kas nozīmē “slavēt” vai “dziedāt psalmus”, tāpēc šī programma skaidri atspoguļo šo konceptu.

Programmas atskaņošanā piedalīsies Guntars Prānis (balss, ratalira, stāsts, attēlā) un Gatis Zelmenis (perkusijas).

Guntars Prānis ir pieredzes bagāts atskaņotājmākslinieks un diriģents, starptautiski atzīts muzikologs un senās mūzikas pētnieks. 2015. gadā ieguvis doktora grādu (PhD) ar visaugstāko novērtējumu (Summa cum Laude) par viduslaiku Rīgas sakrālajai mūzikai veltīto promocijas darbu. Profesionālo izaugsmi veicinājis senās mūzikas studijās izcilu zinātnieku vadībā Austrijā, Vācijā un Šveicē. Pazīstams ne tikai kā vadošais viduslaiku mūzikas speciālists Latvijā, bet arī kā starptautiskajā apritē pieprasīts mācībspēks un lektors. Guntars Prānis ir senās mūzikas ansambļa “Schola Cantorum Riga” dibinātājs un vadītājs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais