13 kultūras pasākumi līdz 30. augustam, apmeklējami bez maksas

13.lapa

Starptautiskais festivāls “Ventspils Groove”

Publicitātes foto

No 26. līdz 30. augustam Ventspils atkal kļūs par mūsdienu ritma un džeza mūzikas galvaspilsētu, kad Mākslu izglītības kompetences centrs (MIKC) “Ventspils Mūzikas vidusskola” organizēs ikgadējo starptautisko festivālu “Ventspils Groove 2024”.

Arī šogad festivāla programmā būs meistarklases, koncerti un Jam Session ar starptautiskiem mūziķiem, skolas absolventiem, pedagogiem un jaunajiem talantiem.

Festivāls tiks atklāts pirmdien, 26. augustā, plkst.20.00 pie koncertzāles “Latvija”. Svinīgā ceremonijā notiks iepazīšanās ar šī gada viesmāksliniekiem, kuru vidū ir Līva Dumpe, Florian Fleischer (Vācija), Alessandro D’Anna (Itālija), Juuso Rinta (Somija), Toms Rudzinskis un Avishai Darash (Izraēla). Muzikālus sveicienus visiem klātesošajiem atskaņos Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente un vairākkārtēja Ventspils Groove festivālu dalībniece Patrīcija Anna Doniņa kopā ar pavadošo grupu.

Otrdien, 27. augustā, plkst.19.00 kafejnīcā “Windau Coffee” notiks pirmais Jam Session, kur pirmajā daļā piedalīsies visi meistarklašu vadītāji, bet pēc tam - uz improvizāciju daļu viņiem varēs pievienoties džeza improvizatori.

Trešdien, 28. augustā, plkst.19.00 lieliskā dabas tuvumā un atmosfērā - “Vieta, kur būt…” - ar spēcīgu klasiskā džeza elementu, modernu improvizāciju un eksperimentālo mūzikas akcentu sinerģiju ikvienu apmeklētāju priecēs Līva Dumpe, Florian Fleischer, Alessandro D’Anna, Juuso Rinta, Toms Rudzinskis un Avishai Darash.

Ceturtdien, 29. augustā, plkst.19.00 “Windau Coffe” spilgti latviešu jaunās paaudzes mūziķi - trompetists Kristians Kalva, sitaminstrumentālists Pauls Ķierpe, kontrabasists Toms Timofejevs un taustiņinstrumentāliste Beata Estere Mačtama - sniegs muzikālu baudījumu otrajā Jam Session.

Festivāls “Ventspils Groove” noslēgsies piektdien, 30. augustā, plkst.19.00 koncertzāles “Latvija” amfiteātrī. Koncerta pirmajā daļā uzstāsies festivāla dalībnieku ansambļi, kuri savus priekšnesumus būs sagatavojuši meistarklasēs.

Otrajā daļā uzstāsies viens no daudzpusīgākajiem un aktīvi koncertējošajiem latviešu ģitāristiem Matīss Čudars kopā ar Edvīnu Ozolu un Ivaru Arutjunjanu (attēlā), priecējot apmeklētājus ar mūziku, kurā savijas džeza, blūza un kantrī noskaņas.

Visi festivāla publiskie pasākumi ir bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.