TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. augustam

8.lapa

Dziedājumi un Arvo Perts

Foto: publicitātes

Piektdien, 16. augustā, plkst. 21.30 Bruknā gaidāms brīvdabas koncertuzvedums “Laiks. Tu. Lūgšana”. Koncertā piedalīsies situminstrumentālisti Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis, dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa.

Koncertuzvedumā “Laiks. Tu. Lūgšana” skanēs dažādu gadsimtu un tradīciju garīgi dziedājumi latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu, latviešu valodās un igauņu komponista Arvo Perta instrumentālas skaņu gleznas.

Publicitātes foto

Dabisks balss skanējums satiks sitamo instrumentu pasāžas un ievibrēs klausītāju sirdis kopīgā lūgšanā. Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāju vadīs gaismu spēles noskaņas, ļaujot klātbūtnē izdzīvot gaismas uzvaras stāstu.

Daļa koncertprogrammā iekļauto skaņdarbu klausītājam būs jaunatklājums, tostarp lūgšana “Mūsu Tēvs debesīs” aramiešu valodā. Koncertā skanēs gan austrumu, gan rietumu rita garīgi dziedājumi.

Programma, kas izskanējusi jau astoņās Latvijas baznīcās un guvusi nedalītu skatītāju un kritiķu atzinību, šoreiz klausītājus aicina uz satikšanos “dabas katedrālē” zem vasaras zvaigžņotajām debesīm.

Brīvdabas koncertuzveduma īpašo gaismu un skaņas konceptu, kas klausītājiem ļaus piedzīvot “brīvdabas katedrāles” efektu jeb telpisku skaņas ilūziju, radījuši gaismu režisors Ivars Vācers un skaņu režisors Andris Ūze.

“Mans sapnis ir, lai mēs šajā sarežģītajā laikā, visi būtu kopā, sajustu kopību un stiprinātos kopīgās lūgšanās. Ja tikai uz mirkli pasaulē apklusīs lūgšana, pasaule apstāsies griezties! To mēs nedrīkstam pieļaut!” saka Aleksandra Špicberga.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais