14 kultūras pasākumi līdz 16. augustam, apmeklējami bez maksas

8.lapa

Dejas lielizrāde Āgenskalna tirgū

Foto: publicitātes

Sestdien, 10. augustā, Rīgā, Āgenskalna tirgus laukumā 32 dejotāji no 10 dalībvalstīm apvienosies vērienīgā dejas lielizrādē. Tās mākslinieciskais koncepts pievēršas diskursam starp digitālo un analogo pasauli.

Abi aspekti veido mūsu dzīvi un ir daļa no mūsu realitātes. Izrāde “Face T(W)O” apvieno laikmetīgo deju un hiphopu, kā arī dinamisku scenogrāfiju ar lielformāta projekcijām, spoguļiem un ceļojošām, transformējamām platformām.

Izrāde ir noslēdzošais posms projektam “People Power Partnership”, kas notiek 11 Eiropas valstīs. Katrā no valstīm izrādes forma ir vienota, saturs un stāsts nedaudz atšķiras, jo tās tapušas kopradē un sadarbībā, mainoties dejotāju sastāvam.

Projektā piedalās 104 dejotāji no 16 valstīm, bet katrā izrādē to sastāvs ir atšķirīgs un uzstājas 32 jaunie mākslinieki.

Rīgas izrādē astoņi no dalībniekiem būs jaunie Latvijas dejas profesionāļi: Līva Nora Apšeniece, Annija Raibekaze, Kaspars Meilands, Mārīte Supe, Emīlija Kolča, Marģers Vanags, Simona Ozola, Sintija Skrabe. Iestudējuma mākslinieciskā vadītāja ir Sigrun Fritsch (Vācija), režisore Luka Putniņa (Vācija) un horeogrāfs - Jānis Putniņš (Latvija).

Kas notiek, ja mums ir ļauts izveidot paralēlo pasauli - vai tā ir labāka, brīvāka? Vai mums joprojām pastāvētu pašnoteikšanās iespējas? Vai mēs paši izvēlētos, kādām sabiedrības grupām piederēt, vai tiktu pierakstīti, ņemot vērā digitālās pasaules notikumus?

Izrāde tapusi koprades procesā ar pašiem jauniešiem, katrs tēls dodas uz Metaversu citu iemeslu vadīts, tur tie sastop kā jaunas tā jau atpazīstamas lietas un parādības, vecie uzvedības modeļi pēkšņi neizgaist, tikai tādēļ, ka esi iekļuvis citā dimensijā.

Izrādes apmeklējums ir bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais