TEĀTRA AFIŠA augustam

11.lapa

PIRMIZRĀDE

Ieskatīties savā autentiskajā “es”

Foto: publicitātes

Pirmdien, 12. augustā, Latvijas Nacionālās Operas Jaunajā zālē būs skatāma pirmizrāde laikmetīgās dejas izrādei “Instinction”. Horeogrāfe Sintija Žīgure aicina ieskatīties savā autentiskajā “es”, pirms meklējam saikni ar citiem.

Izrādē piedalās lietuviešu dejotājas Ema Senkuvienė un Clara Giambino.

Vārds “instinction” no angļu valodas tiek skaidrots kā divu vārdu savienojums - instinkts un izzudis. Šī definīcija sevī ietver nepieciešamību pēc psiholoģisko refleksu - instinktu - izmiršanas, tādā veidā nonākot pie savas autentiskās būtības.

Dejas izrāde “Instinction” ir cilvēka pašizpētes process, kura laikā mērķis ir nonākt pie savas autentiskās eksistences.

Autentiskums - es, kas eksistē ārpus ego, ārpus apziņas un zemapziņas stāvokļa. Es, kas iemieso mērķi, talantu un dabu, kas pastāv mūsos jau no dzimšanas.

“Kā mēs varam pietuvoties viens otram vienlaikus novērtējot to, kas mūs atšķir?”

Cenšoties atbildēt uz šo jautājumu mākslinieces atklāja, ka visa pamatā ir patiess kontakts pašām sevi. Lai veidotu drošu saikni ar citiem, mums katram individuāli ir jāizprot un jāiepazīst sava daba. Mums ir jāspēj paskatīties kas stāv aiz pagātnes un tagadnes sociālajām ietekmēm, mūsu neveselīgajām ambīcijām un jābūt drosmīgiem šajā procesā pietuvinoties savai patiesajai identitāti.

“Instinction” ir duets, kas pēta sevis atklāšanu, saiknes ar citiem un ceļojumu tuvāk savas eksistences patiesajam stāvoklim. Izrādes varones iegrimst sevis izpētē, lai atrastu savu autentisko stāvokli, kas ir pamatnosacījums drošu savstarpējo attiecību veidošanā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Visvairāk pārdotā lūpukrāsa pasaulē ir sarkana un popularitātes ziņā sarkanais šķiet ir mūžīgā vērtība, bet, ja spilgtāki tā toņi nav jūsu gaumē, tad ir daudz alternatīvu diskrētākās tā variācijās, kā piemēram bordo.

Svarīgākais