TOP 10 notikumi kultūrā no 27. jūlija līdz 2. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kerēvica un Strikaite, Apkalna un Zariņš, “Dakota” un “Klaidonis”, Mansīni un Kalniņš, Edgars un Kristaps Pujāti, “Gulbju ezers” un “Dons Kihots”.

Edgara Liepiņa dziesmu koncerts

Foto: publicitātes

Piektdien, 2. augustā, plkst. 19.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē notiks Edgara Liepiņa dziesmu koncerts “Upē naktī pīles kliedz”.

Leģendārajam latviešu aktierim un dziedātājam Edgaram Liepiņam (1928 - 1995), šogad aprit 95.

Publicitātes foto

Tam par godu 2. augusta vakarā Saulkrastu estrādē izskanēs koncerts “Upē naktī pīles kliedz”, kurā piedalīsies šarmantais aktieris Edgars Pujāts un viņa dēls - dziedātājs Kristaps Pujāts (attēlā), un pēc koncerta zaļumballi spēlēs grupa “Pipari”.

Publicitātes foto

Koncertā klausītāji kopā ar abiem māksliniekiem aicināti izdziedāt gan populārākās dziesmas no Edgara Liepiņa repertuāra: “Lācītis”, “Idille”, “Upē naktī pīles kliedz”, “Lora” u.c., gan no Kristapa un Edgara repertuāra: “Veltījums mīlestībai”, “Rudzupuķes”, “Atgriešanās”, “Vēl tevi mīlēt»”, “Ar mīlestības pinekļiem”, “Vientuļais vilks”, “Māmiņ, mana māmulīte” u.c. Protams, neiztrūks arī joki un, iespējams, kāda dzejas rinda.

“Liepiņš bija kā skabarga, kā saturs, kā velns... Viņam dzīvē visa bija par maz...

Par maz ar pareizu dzīvi, par maz ar pareizu uzvedību, spožām lomām teātrī, mīļām meitenēm un tautas gavilēm. Viņš nāca ačgārns pie mums... Bet vai īstenībā laikmets nebija ačgārns un uz rokam nestaigāja vis Edžus, bet laiks, kurā mēs dzīvojām un kuram viņš vēlēja sevi visu,” aicinot uz koncertu, saka Edgars Pujāts, kura repertuārā Edžus dziedātās dziesmas ir jau ilgus gadus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais