15 kultūras pasākumi līdz 2. augustam, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”

Foto: publicitātes

Aizsācies 2021. gadā, arī šogad augustā Dienvidkurzemes novadu apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais mūzikas festivāls “Rimbenieks”, piedāvājot vairākus izsmalcinātus muzikālus notikumus.

Novada pilsētās un ciemos no 2. līdz 18. augustam norisināsies vairāki koncerti, kas apvienos augstākās raudzes māksliniekus un aizrautīgus klausītājus, radot neaizmirstamu muzikālo pieredzi.

Galvenais satura balsts festivālā “Rimbenieks” ir kamermūzika, ko atskaņo Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot savus domubiedrus un tuvākos skatuves draugus.

Publicitātes foto

Pateicoties Dienvidkurzemes novada domes sniegtajam atbalstam, ieeja festivāla “Rimbenieks” koncertos arī šogad būs bez maksas.

- Jau ierasts, ka ceļojums sāksies Kazdangas Kultūras namā, kur plašajā zālē 2. augustā plkst. 19.00 koncertēs Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā.

Programmā iekļauta Volfganga Amadeja Mocarta “Mazā naktsmūzika”, Artura Maskata Concerto grosso ar solistiem - vijolnieku Sandi Šteinbergu un čellistu Ēriku Kiršfeldu, kā arī Ludviga van Bēthovena Sestā simfonija (“Pastorālā”).

Publicitātes foto

- 3. augustā plkst. 19.00 Vērgales muižas pils zālē notiks koncerts, kurā skanēs flauta, kokle un klavieres. Agnijai Ābramai, Līgai Griķei un Madarai Kalniņai uz skatuves pievienosies arī dejotāja Beatrise Anda Ozoliņa.

- 4. augustā plkst. 19.00 Rucavas ev. lut. baznīcā muzicēs Liepājas mežragu kvartets kopā ar sitaminstrumentālisti Martu Kauliņu-Pelnēnu.

- 9. augustā plkst. 19.00 Vaiņodes Kultūras namā skanēs Ludviga van Bēthovena un Johannesa Brāmsa mūzika, ko atskaņos Latvijas top mūziķi - klarnetists Guntis Kuzma, pianiste Agnese Egliņa un čellists Klāvs Jankevics.

- 10. augustā plkst. 19.00 Virgas muižas zālē stīginstrumentu un akordeona skanējumā varēs baudīt Astora Pjacollas un vēl citu komponistu karstasinīgos skaņdarbus.

- Savukārt 11. augustā festivāls dosies Dienvidkurzemes baznīcu minitūrē, kur vienas dienas laikā notiks 4 dažādi koncerti: plkst. 14.00 Griezes ev. lut. baznīcā koncertu sniegs Liepājas mežragu kvartets, plkst. 16.00 Priekules ev. lut. baznīcā Bendžamina Britena Svītu čellam atskaņos Klāvs Jankevics, plkst. 17.30 Vecpils Sv. Laurencija baznīcā kopā ar ērģelnieci Simonu Sunepu muzicēs obojiste Renāte Lodziņa un plkst. 19.00 Aizputes Kristus Karaļa baznīcā vasarīga programma izskanēs vijolnieku Līgas un Jāņa Baltābolu un čellista Leona Veldres izpildījumā.

- 15. augustā plkst. 19.00 festivāls turpināsies ar koncertu Durbes ev. lut. baznīcā, kur liriskā programmā tiksies dziedātāja Anta Jankovska, arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli un flautists Reinis lapa.

- 16. augustā plkst. 19.00 Nīcas ev. lut. baznīcā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs Liepājas Simfoniskā orķestra metālpūšamo instrumentu un sitaminstrumentu grupas mūziķi, atskaņojot Anrī Tomazī “Liturģiskās fanfaras” un Riharda Dubras opusu “Magnolija” Martas Kauliņas-Pelnēnas spēlētajam vibrofonam.

- Ar šo pašu vērienīgo koncertprogrammu, kurā gaidāms arī pirmatskaņojums Viļņa Šmīdberga jaundarbam “Uz gaismu” festivāls noslēgsies 18. augustā plkst. 19.00 Grobiņas ev. lut. baznīcā.

- Nepieminēts vēl palika koncerts Cīravas Kultūras namā 17. augustā plkst. 19.00, kur muzicēs Berči kvartets, klarnetiste Alise Gavare un saksofonists Aigars Raumanis.

Publicitātes foto

Plašāka informācija par festivālu atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā: https://lso.lv/festivali/rimbenieks

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais