15 kultūras pasākumi līdz 26. jūlijam, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Tradicionālās āra dziedāšanas festivāls “Dabā”

Foto: publicitātes

No 19. līdz 21. jūlijam Madonas novada Ļaudonas pagasta Sāvienas pilskalnā noritēs Starptautiskais tradicionālās āra dziedāšanas festivāls “Dabā”.

Tas notiks jau otro reizi un pulcēs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas un Portugāles folkloras pētniekus, dziedātājus un mūziķus, kuri izzina un praktizē dziedāšanu un tradicionālo instrumentu spēlēšanu dabas akustiskajā vidē. Festivāla ietvaros notiks simpozijs ar lekcijām un meistarklasēm, akustisks koncerts un citas aktivitātes.

Publicitātes foto

“Vēlamies klausītājiem parādīt, ka liela daļa latviešu tautasdziesmu ir dziedātas dabā - pakalnos, mežmalās, pļavās, pie ezeriem, upēm.

Sēlijas rotāšanas, ganu gavilēšanas, Latgales tolku bolsi un dzagiuzes bolsi, Dienvidkurzemes garie saucieni un leiši tradicionāli ir dziedāti dabā, dziedātājiem mijiedarbojoties ar atbalsīm, putnu dziesmām un citām dabas skaņām. Festivālā šo varēs piedzīvot visi klausītāji gan koncertā, gan meistarklasēs, kurās praktiski varēs izmēģināt, kā tas ir - “palaist balsi” pa vējam vai pāri koku galiem,” stāsta festivāla organizatores - Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupas “Saucējas” dalībnieces.

Publicitātes foto

Festivālā uzstāsies un meistarklases vadīs tradicionālās dziedāšanas grupa “Saucējas”, Solveiga Kūlaine un Otanķu etnogrāfiskais ansamblis, dūdinieks Eduards Klints, Iveta Tāle un Krustpils Kultūras centra sēļu tradicionālās mūzikas grupa “Krāce”, A. Eglīša Ļaudonas pamatskolas bērnu un jauniešu folkloras grupa “Driksnēni”, Madonas novada folkloras grupas, kā arī mūziķi no Lietuvas (Laurita Peleniūtė, titulattēlā), Igaunijas (Janika Oras un grupa “Väike Hellero”), Zviedrijas (Annie Engvall) un Portugāles (Carlos Norton).

Publicitātes foto

Festivāls notiks Ļaudonas pagasta svētku ietvaros, dalība - bez maksas. Vairāk informācijas “Saucēju” FB lapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais