15 kultūras pasākumi līdz 26. jūlijam, apmeklējami bez maksas

10.lapa

Viļa Plūdoņa dzeja latviešu komponistu melodijās

Foto: publicitātes

Sestdienas, 20. jūlija, vakarā (plkst. 20.00) Viļa Plūdoņa muzejs “Lejenieki” piepildīsies ne tikai ar dabas skaņām, bet arī ar populāru dziedātāju balsīm, kad, atzīmējot izcilā dzejnieka Viļa Plūdoņa 150. jubilejas gadu, izskanēs koncertprogramma “Saulrietā...”.

Jau iepazītas un mīļas dziesmas, kā arī mazāk pazīstamas melodijas klausītājiem būs iespējams dzirdēt Kristīnes Zadovskas, Viktorijas Ramzas, Zigfrīda Muktupāvela (attēlā) un Ingus Pētersona balsīs, un šo koncertu paspilgtinās skanīgie Bauskas novada kori - “Via Stella”, “Mežotne” un “Iecava”.

Visu dziesmu dzejas autors ir Vilis Plūdons, bet koncerta muzikālo stāstu ar savām un citu latviešu autoru melodijām veido komponists Jānis Lūsēns.

“Plūdoņa dzeja ir īpaša ar to, ka pati par sevi jau skan kā mūzika. Vārdu plūdums, fonētika, izvēlētie tēli, metaforas veido Plūdoņa neatkārtojamo stilu, ko raksturo latviskums un spēja ar vārdu palīdzību rosināt iztēli un fantāziju.

Plūdoņa dzeja un visa viņa literārā darbība pieder pie latviešu literatūras klasikas stūrakmeņiem,” tā Viļa Plūdoņa radošo mantojumu raksturo Jānis Lūsēns.

“Plūdoņa dzejas temati bieži skar cilvēka attiecības ar dabu, mīlestību, nāvi un dzīves jēgas meklējumiem, kas rezonē ar daudzām manām personiskām pieredzēm un pārdomām,” tā Zigfrīds Muktupāvels.

Viļa Plūdoņa 150. jubilejas gadam veltītajā koncertprogrammā “Saulrietā…” piedalīsies arī instrumentālā grupa: Jānis Lūsēns (taustiņi), Evija Mundeciema (flauta), Jānis Lūsēns juniors (basa ģitāra), Harijs Gūtmanis (bungas).

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais