TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. jūlijam

6.lapa

Mūžīgās elegances vakars

Foto: publicitātes

Sestdien, 20. jūlijā, plkst. 18.00 Liepājā, koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” vasaras vakaru muzikālo programmu sērijā “Tikšanās zem abažūriem” gaidāms Elzas Rozentāles koncerts “Que Sera Sera”.

Dziedātāja Elza Rozentāle, ģitārists Gints Smukais un pavadošā grupa koncertā “Que Sera Sera" (“Kas būs, būs...”) godinās 20. gadsimta ikonisko skatuves dīvu melodijas.

Klausītāji varēs baudīt Sofijas Lorēnas, Brižitas Bardo, Dorisas Dejas, Aino Bāliņas un citu mākslinieču dziesmu interpretācijas balsij un ģitārai.

Ne velti dziesma “Que Sera Sera” ir izvēlēta kā muzikālā vakara nosaukums - programmā iekļautas šarmantākās un mīlētākās dziesmas spāņu, franču, itāļu un portugāļu valodās.

“Ar ģitāristu Gintu Smuko satikāmies, lai izveidot programmu, kurā balss un ģitāra rada dejojamu un pacilātu noskaņojumu. Zinot viņa ģitāras spēlēšanas tehniku, kas rada ļoti ritmisku un detaļām pilnu skanējumu, piedāvāju ideju izcelt manu vecvecāku un vecāku jaunības ārzemju elkus. Katras dziesmas melodiskā līnija, kuru klausītāji dzirdēs šajā programmā, mūsos jau ir tik dziļi ierakstījusies, ka reizēm pat nav svarīgs ne tās komponists, ne izpildītājs, ne nosaukums. Melodija uzvar un ir mūžīga!” stāsta Elza Rozentāle.

Koncerts veidots kā muzikāls veltījums leģendām un svētki mūsu pašu skaistākajām atmiņām un dzīves mirkļiem, kuros melodijas mūs iedvesmojušas. Elzas Rozentāles balss un skatuves tēls aicinās klausītājus iegrimt izsmalcinātībā un pārlaicīgā dīvu valdzinājumā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?