TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. jūlijam

7.lapa

Pasaules leģendas, jaunie talanti un saulains džezs

Foto: publicitātes

Vasara Saulkrastos nav iedomāja bez džeza, tādēļ 19. un 20. jūlijā atgriežas “Saulkrasti Jazz Festival”.

Šogad festivāla koncerti Saulkrastu Pilsētas estrādē norisināsies divus vakarus un uz skatuves kāps džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un ASV.

Festivāla neatņemama sastāvdaļa būs meistarklases pie profesionāliem džeza mūziķiem, kā arī VII Baltijas Bundzinieku līgas konkurss.

Festivāla pirmo vakaru atklās konkursa VI Baltijas Bundzinieku līga finālisti un tiks noskaidrots šī gada spēcīgākais džeza mūzikas bundzinieks Baltijā. Kā nākamie uz skatuves kāps laureāti no Starptautiskā etnodžeza mūzikas ansambļu konkursa “Guoyu pa JAZZ”.

Festivāla turpinājumā uzstāsies “Login-Wibe quartet” un “Linda Kanter”, kurā apvienojušies Latvijas un Igaunijas pieredzējušie džeza mākslinieki - Mareks Logins (sitaminstrumenti), Anna Wibe (taustiņinstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Āris Ozols (ģitāra). Šim Latvijas kvartetam pievienosies Igauņu dziedātāja Linda Kanter.

Publicitātes foto

Pirmo festivāla dienu noslēgs leģendārais trombonists Fred Wesley (attēlā) & “The New JBs” (ASV).

Festivāla otrajā dienā, 20. jūlijā plkst.12.00 norisināsies “Saulkrasti Jazz Festival” meistarklašu dalībnieku koncerts. Ieeja koncertā bez maksas.

“”Saulkrasti Jazz Festival” mūzikas baudītājus priecēs divus vakarus un tā būs lieliska iespēja koncentrētā veidā pieredzēt gan pasaulē atzītu, leģendāru mākslinieku priekšnesumus, gan novērtēt to, kā džezu šobrīd redz un izpilda jaunie talanti,” saka festivāla direktors Raimonds Kalniņš.

Festivāla noslēdzošo koncertu atklās “Young Lions Jazz Orchestra” (ASV/Lietuva) - orķestris, kas apvieno jauniešus no diviem kontinentiem un divām džeza mūzikas izglītības iestādēm - Šauļos/Lietuvā un Omahā/ASV.

Publicitātes foto

Vakara gaitā uz skatuves kāps arī par saulainā džeza izpildītāju dēvētā igauņu dziedātāja Sofia Rubin (Igaunija, titulattēlā), bet festivālu noslēgs britu/nigēriešu dziedātājs un dziesmu autors Ola Onabulé́ (attēlā), kurš uzstāsies kopā ar leģendāro “Latvijas Radio Big Band”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?