TOP 10 notikumi kultūrā no 1. līdz 7. jūnijam

4.lapa

Cilvēka evolūciju kino vēsturē

Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 1. un 2. jūnijā Iluzionisma teātrī/muzejā “Mystero” ar izrādi “CinéMagique” (“Kino brīnumi”), kuras galvenais moto ir “Kad kino nonāk iluzionistu rokās...”, viesosies pasaulslavenie Itālijas iluzionisti “Disguido”.

Abi mākslinieki - Guido Marini un Izabella Raponi - skatītājiem piedāvās izbaudīt krāšņu un aizraujošu izrādi, kas vēsta par diženajiem kino šedevriem, vienlaikus apspēlējot tos ar iluzionisma elementiem, radot arī maģisku pieredzi.

Teju pusotru stundu garajā izrādē mākslinieku duets kopā sapludinās iluzionismu, kino, ātro tērpu transformāciju, deju, pantomīmu, akrobātiku, ēnu teātri un mūziku.

Izrādes ilustrācijas būs alegoriskas un metaforiskas kinematogrāfiskas gleznas, ar kuru palīdzību izrādes varoņi stāstīs par cilvēka evolūciju kino vēsturē, dodot vaļu sapnim un iztēlei caur “Disguido” komēdiju un dzeju.

Publicitātes foto

“Gluži kā vēsturiskās «burvju lampas projekcija», šī izrāde ļauj vaļu iztēlei un aizved mūs uz dzejisku un fantasmagorisku vietu, kur nekas nav tā, kā izskatās un tajā pašā laikā - kur viss ir iespējams. Gluži kā īstā kino!” gaidāmo šovu raksturo “Mystero” dibinātāja un iluzioniste Dace Pecolli.

Publicitātes foto

“Disguido” duets ir komēdijas un maģijas Eiropas čempioni, kuri dažādos konkursos saņēmuši balvas visā pasaulē, tāpat viņi ir arī Zelta statuetes - maģijas “Oskara” - laureāti. Mākslinieki ir bieži dažādu televīzijas programmu viesi, tostarp - labi zināmā Lasvegasas šova “Fool Us” dalībnieki. Miljoniem skatītāju ir aplaudējuši viņu neticamajiem priekšnesumiem turneju laikā 48 dažādās pasaules valstīs. Novērtēt viņu sniegumu varēs arī Iluzionisma teātri “Mystero”!” aicina Dace Pecolli, uzsverot, ka šī izrāde piedāvās izbaudīt burvību, jautrību un brīnumus visai ģimenei.

Publicitātes foto

“Kino ir viens no skaistākajiem brīnumiem, kuru cilvēks ir radījis. Sapņi pārtop tēlos, un viss kļūst iespējams.

Kino vēsturiski ir bijusi auglīga augsne arī iluzionistiem, jo kino burvju trikus jeb specefektus 20. gadsimta sākumā izgudroja franču burvju mākslinieks Džordžs Meljes,” piebilst Enriko Pecolli.

Publicitātes foto

Izrāde “CinéMagique” notiks: 1. jūnijā plkst.14.30 un plkst.18.00 un 2. jūnijā plkst.14.30, un tā ir piemērota dažāda vecuma skatītājiem.

Īss ieskats izrādē:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?