TEĀTRA AFIŠA jūnijam

16.lapa

IKGADĒJA TRADĪCIJA

Latviskākā un vētrainākā ielīgošana

Publicitātes foto

Šovasar jūnijā “Skroderdienas Silmačos” turpina savu ceļu pie skatītājiem Latvijas brīvdabas estrādēs un koncertzālēs. Jo latvieši pelnījuši latviskāko un vētraināko no visām ielīgošanām!

1902. gadā pirmo reizi tika nospēlēta nu jau leģendārā Rūdolfa Blaumaņa izrāde “Skroderdienas Silmačos”. Vēlākajos gados skatītāju iemīļotā izrāde sāka savu uzvaras gājienu pa Latvijas profesionālo un amatierteātru skatuvēm.

Latvijā šī luga ir piedzīvojusi nepārspētus izrāžu rekordus. 120 gadus intrigas vērptas, brunči medīti, sirdis lauztas, dziesmas skandētas un, ko tur slēpt, ebrejs Ābrams spridzināts!

Šovasar "Skroderdienas Silmačos" gaidāmas:

- Cēsu Pils parka estrādē - sestdien, 15. jūnijā, plkst. 19.00

- Brīvdabas koncertzālē “Mītava” - svētddien, 16. jūnijā, plkst. 19.00

- Ādažu Kultūras centrā - pirmdien, 17. jūnijā, plkst. 19.00

- VEF Kultūras pilī - otrdien, 18. jūnijā, plkst. 19.00

- Valmieras estrādē - ceturtdien, 20. jūnijā, plkst. 19.00

- Saulkrastu estrādē - piektdien, 21. jūnijā, plkst. 19.00

- Sauleskalna estrādē Talsos - sestdien, 22. jūnijā, plkst. 19.00.

Atbildes uz jautājumu, kas ir šīs lugas popularitātes fenomens, centušies atrast daudzi. Iespējams, šajā darbā Rūdolfs Blaumanis radījis modeli, ko varētu dēvēt par latviešu sabiedrības ideālo pasauli, kas pilna ar dzīvesprieku, vitalitāti un labestību. Un ielīgošana bez pārgalvīgas jautrības, stipra humora un liriskas smeldzes nav iedomājama. Un kurš gan šo visu var iznest tik spēcīgi, kā vienīgi mūsu labākie aktieri no Latvijas lielākajiem teātriem.

Lomās: Kristīne Nevarauska (Antonija) un Ģirts Ķesteris (Dūdars) (abi attēlā), Madara Melne Tomsone (Elīna), Ivo Martinsons (Aleksis), Artis Jančevskis (Kārlēns), Imants Strads (Pindaks), Zane Aļļēna (Ieviņa), Meinards Liepiņš (Rūdis), Marģers Eglinskis (Ābrams Vulfsons), Ģirts Liuziniks (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum), Ieva Puķe (Pindacīša), Elīna Vāne (Bebene) un Māra Mennika (Tomuļu māte). Režisors - Imants Strads.

Dzīvesstils

Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.

Svarīgākais