24 kultūras pasākumi līdz 24. maijam, apmeklējami bez maksas

14.lapa

Muzeju nakts Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Publicitātes foto

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19.00 līdz 1.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) gaidīs Muzeju nakts apmeklētājus.

Pasākums “Restartējam la-sī-ša-nu!” notiks sabiedrības iesaistes kustības “Restarts lasīšanai” un notikumu cikla “Latviešu grāmatai 500” zīmē. Tiks atklāta ilustrāciju izstāde “Izstāstīt pilsētu” 7. stāva ātrijā un apmeklētājiem apskatei būs pieejamas visas LNB izstādes.

Programma:

- 19.00-01.00 - Skaļās lasīšanas maratons

Muzeju nakts apmeklētāji aicināti kopā ar bibliotēkas darbiniekiem un īpašajiem viesiem lasīt priekšā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2024” izraudzītās grāmatas. Mērīt, cik grāmatas kopīgi pagūs izlasīt Muzeju nakts laikā! Par lasīšanai piemērotu atmosfēru gādās DJ Medniex;

- 19.30-21.00 - Ilustrāciju izstādes “Izstāstīt pilsētu” atvēršana un radošas aktivitātes;

- 19.00-21.00 - Radošā darbnīca “Grāmatu starts” LNB Draugu telpā 1. stāvā;

- 19.00-01.00 - Panorāmas skats no LNB kores 11. stāvā un senākās Vecrīgas panorāmas krāsošanas darbnīca;

- 20.00-21.00 un 22.00-23.00 - Kristofa Plantēna rekonstruētās iespiedpreses paraugdemonstrējumi;

-19.00-01.00 apskatāmas LNB izstādes:

- Pastāvīgā ekspozīcija “Grāmata Latvijā”,

- Grāmatas formai un materialitātei veltīta izstāde “Teksts mūs neinteresē”,

- Kriša Salmaņa izstāde “Bezdarbības māktie ziloņi”,

- Ilustrāciju izstāde “Izstāstīt pilsētu”,

- Izstāde “Paātrinājums: latviešu grāmatniecības īsais ceļš no aizbildniecības līdz patstāvīgai nozarei 19. gadsimtā”,

- Izstāde “Vēstnieka ceļš. Kārļa Eihenbauma dāvinājums LNB”,

- Pastāvīgā ekspozīcija “Gaismas pils un Stikla kalns - stāsts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu un tās arhitektu”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais